Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στον Σταθμό Λαρίσης

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν κυκλώσει το Σκοπευτήριο της Καισαριανής

17 Νοεμβρίου 2020 17:25
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στον Σταθμό Λαρίσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον εκατό αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στον Βύρωνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατευθύνθηκαν και μπήκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να το έχουν κυκλώσει.

Παράλληλα, περίπου πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 15:30 στον σταθμό Λαρίσης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της ομάδας Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές. Ωστόσο πρόστιμο έριξαν και σε γυναίκα, η οποία πήγε να αφήσει ένα λουλούδι έξω από το Πολυτεχνείο.

Η ένταση για λίγα λεπτά χτύπησε «κόκκινο», με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Εγινε χρήση χημικών και κάποιες προσαγωγές, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Εκρηκτική η ατμόσφαιρα και στην Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και στην Θεσσαλονίκη όπου οι αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν συγκέντρωση διαδηλωτών, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς που ζητούσαν να κάνουν πορεία, στην οδό Τσιμισκή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κεφαλή της πορείας ζήτησε να πραγματοποιήσει διέλευση προκειμένου να φτάσει στο αμερικανικό προξενείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει με της σειρά της μπλόκο.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, οι συγκεντρωμένοι είναι πάνω από 150, με την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης να είναι ηλεκτρισμένη. Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε βεβαιώσεις παραβάσεων κυκλοφορίας, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες σε συλλήψεις.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να αποσπάσουν από τους συγκεντρωμένους πλακάτ και πανό, ενώ σημειώθηκαν και συγκρούσεις, ωστόσο ένταση επικρατεί και στην Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν λουλούδια, ενώ τραγουδούσαν δυνατά… «πότε θα κάνει ξαστεριά», τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Πολυτεχνείο: Καταγγελία Κουτσούμπα για επίθεση των ΜΑΤ - Αναφορά για σκίσιμο στο πουκάμισο του Παφίλη

Σε καταγγελία για επίθεση των ΜΑΤ, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με παράλληλη αναφορά για σκίσιμο στο πουκάμισο του βουλευτή, Θανάση Παφίλη.

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, έγινε συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς και σε πέντε προσαγωγές.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για βία των αστυνομικών. Στο σημείο κατέφθασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε λόγο για προπηλακισμό διαδηλωτών.

«Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές», δήλωση ο Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον προπηλάκισαν σκίζοντάς του και το πουκάμισο.

Η Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής είναι κλειστή, ενώ με νέα εντολή της αστυνομίας έκλεισε και έκτος σταθμός του Μετρό, αυτός στο «Μεταξουργείο».

Νωρίτερα του ΚΚΕ, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, πραγματοποίησε ειρηνική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία τηρώντας μέτρα προστασίας και αποστάσεις, ενώ διαλύθηκε ήσυχα, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share