Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πολυτεχνείο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Τα επεισόδια ήταν ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και αστυνομικούς.

17 Νοεμβρίου 2020 14:16
Πολυτεχνείο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου με την ένταση να επικρατεί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους που ήθελαν να κάνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι από το πρωί έχουν κλείσει συγκεκριμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για να αποφευχθούν οι πορείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές. Η ένταση για λίγα λεπτά "χτύπησε" κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Έγινε χρήση χημικών και κάποιες προσαγωγές, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 τραυματίες και πολλές προσαγωγές. Στο σημείο είναι και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

Νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές από μπλόκα και προελέγχους που έκανε στο κέντρο της Αθήνας -κυρίως στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους και Ακαδημίας.

Πολυτεχνείο: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη όπου μία γυναίκα δέχτηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ την ώρα που είχε πάει να καταθέσει λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου. Επίσης σημειώνεται ότι από νωρίς έχουν κλείσει οι 5 σταθμοί του μετρό.

Συγκεκριμένα όπως η ίδια υποστήριξε, η εργασία της βρίσκεται επί της Σολωμού και έστειλε μήνυμα με τον κωδικό 6, ωστόσο οι αστυνομικοί της είπαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση της.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Κιούση, της οποίας ο εργασιακός χώρος βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από το Πολυτεχνείο, αποφάσισε το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου να πάει στην πύλη του Πολυτεχνείου για να αφήσει ένα λουλούδι.

Τη στιγμή που έφτασε στο σημείο οι άνδρες της αστυνομίας τής ζήτησαν να τους επιδείξει τα στοιχεία της. Εκείνη έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και ένα SMS με τον κωδικό 6 που όπως είπε έστειλε ενώ βρισκόταν στο γραφείο για να φτάσει στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα έγγραφα, της απάντησαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση και της βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

«Η εργασία μου βρίσκεται στα 100 μέτρα. Έρχομαι κάθε χρόνο. Σέβομαι την πανδημία και την υγεία των συμπολιτών μου, τηρώ τα μέτρα, φοράω μάσκα και ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στην πόρτα και να φύγω. Είμαι μόνη μου», είπε η ίδια. Ωστόσο, όσα υποστήριξε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, καθώς το πρόστιμο της βεβαιώθηκε.

Δείτε το βίντεο από το protothema:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share