Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες"

Κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

17 Νοεμβρίου 2020 09:42
Κατερίνα Σακελλαροπούλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στο Πολυτεχνείο όπου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του 1973 που φέτος τιμάται σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Επίσης η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα στη Πατησίων για τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα με ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου «θύμισε» ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας.

Σε πρωτοφανείς συνθήκες, τις οποίες επιβάλει ο κορωνοϊός, η επέτειος για τα 47 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο γιορτάζεται φέτος αλλιώς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν η πρώτη που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του ’73.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού κατέθεσε στεφάνι, έστειλε (ακόμη ένα) σαφές μήνυμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα πως η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο “κορυφαία πράξη αντίστασης” και “σύμβολο πολιτικής ελευθερίας” που καθόρισε μόνο μία γενιά αλλά “την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας”.

“Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας”, ήταν η φράση με την οποία κατέληξε τη σύντομη δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όλη η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης.

Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share