Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα στη Πατησίων - Κατάθεση στεφανιών από την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό

"Φρούριο" η Αθήνα

17 Νοεμβρίου 2020 08:42
Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα στη Πατησίων - Κατάθεση στεφανιών από την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν παρθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, γνωστούς «Αίαντες», ελικόπτερα και drones. Επίσης δείτε αναλυτικά πως θα γίνει ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου.

Κατάθεση στεφάνων από τον Πρωθυπουργό, την ΠτΔ και τα πολιτικά κόμματα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στις 9:00 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στεφάνι θα καταθέσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάει στο Πολυτεχνείο με το αυτοκίνητο του από την οδό Τοσίτσα, θα μπει από την πλαϊνή είσοδο μόνος του χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων μόνο με τη συνοδεία του και θα καταθέσει το στεφάνι στο κεφάλι μέσα στο προαύλιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου χθες συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και του ΣΦΕΑ, υπογραμμίζοντας πως στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Κάλεσε επίσης τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, επισημαίνοντας πως είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Στις 10:30 αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου αναμένεται να συμμετάσχει, παρά την απαγόρευση, στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία που αποφάσισαν να διοργανώσουν συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις. Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα χιλιάδες αστυνομικοί προκειμένου να εκπονήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που βασικό στόχο έχει την αποτροπή των πορειών και συγκεντρώσεων.

Στις 9 το πρωί αναμένεται να φτάσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί για να καταθέσουν στεφάνι. Στα σημεία όπου πρόεδροι και αρχηγοί κομμάτων θα ηγούνται εκδηλώσεων θα βρίσκεται ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ δεν θα επιτραπεί εκδήλωση με συμμετοχή περισσότερων των 4 ατόμων ως συνοδεία του προέδρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αν οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 4, θα υπάρξει διαμεσολαβητής αστυνομικός που θα ενημερώνει με ηχητικά μηνύματα ότι απαγορεύεται για λόγους δημόσιας υγείας η συνάθροιση. Εάν δεν υπακούσουν, τότε θα τους επιβάλλονται πρόστιμα και θα γίνονται προσαγωγές.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share