Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ: Πέθανε 42χρονος γιατρός από κορωνοϊό

Ήταν πατέρας τριών παιδιών

15 Νοεμβρίου 2020 20:38
Σοκ: Πέθανε 42χρονος γιατρός από κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απέραντη θλίψη και συνάμα σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου 42χρονου γιατρού, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και υπηρετώντας το καθήκον του μολύνθηκε από κορωνοϊό.

O άντρας, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα, βρισκόταν δισωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν. Με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να κάνει δραματικές δηλώσεις!

Στις 5 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο και δέκα ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε.

«Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν είναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο, ο γιατρός Αντώνης Χατζηγεωργίου δίνοντας τη δική του απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας.

Ανακοίνωση για την απώλεια του εκλιπών εξέδωσε ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Χανίων:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πνευμονολόγων Χανίων πληροφορήθηκε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και δίνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ευχόμαστε να σταματήσει γρήγορα η λίστα των ανθρώπων που βρισκόμενοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους προς την κοινωνία χάνονται τόσο αναίτια. Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Κορωνοϊός: Σε 10 ημέρες το σύστημα υγείας «πεθαίνει» - Δραματική προειδοποίηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊόυ, λέγοντας ότι «Σε 10 ημέρες το σύστημα υγείας «πεθαίνει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εξήγησε πως «οι αντοχές του συστήματος έχουν εξαντληθεί και τώρα χρησιμοποιούνται οι εφεδρείες». Παράλληλα, εξήγησε ότι «Πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ», ενώ ανέφερε πως πιθανές αεροδιακομιδές διασωληνωμένων με κορωνοϊό εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο καθώς οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά ασταθείς. Ενώ, αινιγματική δήλωση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση για παράταση του lockdown!

Η κατάσταση περιγράφεται με πολύ μελανά χρώματα και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως «εκτός ελέγχου». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου η εφημερία της Παρασκευής (13.11) ξεκίνησε με 37 διασωληνωμένους στις 37 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο. Εκτάκτως δημιουργήθηκαν άλλες τρεις κλίνες ΜΕΘ, από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών, και καταλήφθηκαν και αυτές από τους ασθενείς.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η πληρότητα έφτασε το 100% για τις 23 κλίνες ΜΕΘ, με την αίθουσα ανάνηψης να μετατρέπεται σε ΜΕΘ 5 κλινών. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα λειτουργήσουν άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών και 7 κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, όταν υπάρξει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται. Η ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως όσες ΜΕΘ λειτουργούν είναι γεμάτες ενώ και στην Αττική θα γίνουν μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν, λοιπόν, για την κατάσταση στις ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γιατρών. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για την αντοχή του συστήματος υγείας που με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα ξεπεράσει τις 10 ημέρες. «Εάν πάμε έτσι σε 10 ημέρες ημέρες θα έχει ηττηθεί το σύστημα από τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου από τώρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Μάσκες και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση των ΜΕΘ με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

  • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: έχει 100% πληρότητα (14 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 14 διαθέσιμες)
  • Νοσοκομείο Ελπίς: έχει 100% πληρότητα (6 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 6 διαθέσιμες)
  • Νοσοκομείο Γεννηματάς: έχει πληρότητα 10 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 11 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: έχει πληρότητα 24 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 28 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο Σωτηρία: έχει πληρότητα 45 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 79 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: έχει 100% πληρότητα (4 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 4 διαθέσιμες,
  • Νοσοκομείο Βούλας: έχει 100% πληρότητα (12 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 12 διαθέσιμες)
  • Νοσοκομείο Θριάσιο: έχει πληρότητα 7 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 8 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο Αττικόν: έχει πληρότητα 17 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 23 διαθέσιμες
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: έχει πληρότητα 11 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 12 διαθέσιμες
  • Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: έχει 100% πληρότητα 20 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 20 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο Καβάλας: έχει πληρότητα 11 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 12 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείο Ρίου Πατρών: έχει 100% πληρότητα 6 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 6 διαθέσιμες
  • Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα Πατρών: έχει πληρότητα 5 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 6 διαθέσιμες
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share