Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Μόνον με ένα θαύμα θα βγούμε από το lockdown τον Δεκέμβριο» - «Βόμβα» Αθανάσιου Εξαδάκτυλου (Video)

Δραματικές δηλώσεις

15 Νοεμβρίου 2020 18:05
Κορωνοϊός: «Μόνον με ένα θαύμα θα βγούμε από το lockdown τον Δεκέμβριο» - «Βόμβα» Αθανάσιου Εξαδάκτυλου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μόνον με ένα θαύμα θα μπορέσουμε να βγούμε από το lockdown την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας

Ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βοηθήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία μέσα από ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τον κορωνοϊό. Επίσης απευθύνθηκε στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον και να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.

«Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι...» - Η αινιγματική δήλωση Χαρδαλιά για παράταση του lockdown!

Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον του lockdown. Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν και τα κρούσματα κορωνοϊού δεν πέσουν κάτω από τα 500, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι περιορισμοί αναμένεται να παραταθούν και ενδεχομένως να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς περιορίστηκε στο να δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά» έκανε ωστόσο λόγο για την πιθανότητα να γιορτάσουμε περιορισμένα και με λιγότερες συναναστροφές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα "Μακεδονία" και σε ερώτηση σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας - φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι:

«ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι' αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο lockdown 2 ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι: «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους.

Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς.

Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα - εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share