Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πολυτεχνείο: 40 άτομα συγκεντρωμένα στον προαύλιο χώρο - Διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή

Διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των εκδηλώσεων

13 Νοεμβρίου 2020 11:31
Πολυτεχνείο: 40 άτομα συγκεντρωμένα στον προαύλιο χώρο - Διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντός του Πολυτεχνείου βρίσκονται αυτή την στιγμή 40 άτομα τα οποία φωνάζουν συνθήματα και καλούν τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση της κυβέρνησης των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιείται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν έξω από τα όρια του ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε τονίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός του Πολυτεχνείου και δεν φέρουν διακριτικά, βρίσκονται στον χώρο από το βράδυ της Πέμπτης (12/11). Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν, όταν είδαν μια κίνηση που έμοιαζε με προσπάθεια να σπάσει το λουκέτο της κεντρικής εισόδου.

Συγκεκριμένα, περίπου 25 αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην πύλη, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που παρακολουθούν διακριτικά σε κοντινή απόσταση.

Αυτήν τη στιγμή έχει κλείσει το ένα ρεύμα της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου, αυτό που κινείται προς Πατήσια, ενώ έχει κλείσει σε ένα τμήμα της και η οδός Στουρνάρη. Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το τετράγωνο του Πολυτεχνείου είναι δύσκολα προσβάσιμοι, ενώ γενικά η κυκλοφορία του κόσμου στην περιοχή είναι περιορισμένη.

Πέτσας: Δεν νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι από την στιγμή που υπάρχει απαγόρευση λόγω του κορωνοϊού δε νοείται να γίνει καμιά πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο ίδιος νωρίτερα μίλησε για το ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει άρση του lockdown αν τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε χθες μήνυμα ενότητας ότι πολίτικη, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση, είπε επίσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι κατ’ αναλογία των ήμερων αναστολής τον Νοέμβριο. Επιπλέον, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας).

Ο γονέας θα μπορεί να μεταφέρει με το ΙΧ το παιδί του για να καταταγεί στον στρατό. Συμπλήρωσε, δε, ότι για αυτές τις 3 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Επίσης, τα στάδια θα μείνουν ανοιχτά για να αθλούνται οι πολίτες, αλλά επιτρέπονται μόνο 3 άτομα μαζί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share