Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει άρση του lockdown

Όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

6 Νοεμβρίου 2020 09:30
Κορωνοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει άρση του lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε στον ANT1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε ολικό lockdown. Επίσης δείτε τι θα ισχύει από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου με την έναρξη του lockdown.

«Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «από ένα μικρό κύμα φθάσαμε σε τσουνάμι». Ο Στέλιος Πέτσας προχώρησε και σε μια ανησυχητική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, μόνο με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών αναμένεται να γεμίσουν 150 ΜΕΘ.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400). Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποια είναι τα κριτήρια που θα μας κάνουν στο τέλος του μήνα να πούμε ότι χαλαρώνουμε, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι: «Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη, με ένα επίπεδο κρουσμάτων που δεν θα έθετε σε κίνδυνο το ΕΣΥ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι από την εκκίνηση της πανδημίας έως τώρα η κυβέρνηση προχώρησε σε 7000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στην οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Για το επίδομα έως 800 ευρώ απάντησε ότι ανέβηκε το ποσό γιατί έγινε αντιληπτή η πίεση που υπήρξε στα εισοδήματα.

«Προσδοκούμε ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια κανονικότητα προς τις γιορτές. Γι' αυτό και το επίδομα θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα» σημείωσε. Τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να καλύψει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα.

Τέλος, για τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό χώρο, απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Πολιτισμού να δημιουργηθεί ένα μητρώο, για τη φύση του επαγγέλματος με ακρίβεια, αλλά δεν είναι ακόμα σε φάση να αξιολογηθεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share