ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανατροπή στη λειτουργία take away και delivery

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανατροπή στη λειτουργία take away και delivery
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Κορωνοϊός: Αυτή θα είναι η τιμή του εμβολίου των Pfizer- BioNTech

Η Ευρώπη αναμένεται να πληρώσει λιγότερο από τις ΗΠΑ για το εμβόλιο του κορωνοϊού από την Pfizer και BioNTech. Την αποκάλυψη έκανε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters. Ενώ, το εμβόλιο Sputnik V, το πρώτο ρωσικό εμβόλιο, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και από αυτή της Pfizer.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληρώσει λιγότερα από 19,5 δολάρια ανά δόση, προσθέτοντας ότι αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει εν μέρει την οικονομική υποστήριξη που πρόσφεραν η ΕΕ και η Γερμανία για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Το Reuters αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να πληρώσουν 19,5 δολάρια ανά δόση (σ.σ για 100 εκατομμύρια δόσεις), αλλά έχει την επιλογή να αγοράσει άλλα 500 εκατομμύρια εμβόλια υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή που θα πληρώσει είναι ασαφής.

Η BioNTech ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το μέγεθος παραγγελίας θα επηρεάσει την τιμή ανά δόση στον ανεπτυγμένο κόσμο και ανέφερε ότι θα διαφοροποιήσει τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών για το πιθανό εμβόλιο.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε ότι η Ένωση συμφώνησε μια τιμή που ήταν πλησιέστερη στα 20 δολάρια απ΄ ό,τι στα 10 δολάρια, αλλά αρνήθηκε να δώσει ένα ακριβές ποσό.

Η Pfizer και η BioNTech αρνήθηκαν να σχολιάσουν την τιμή. Εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ, η οποία διαπραγματεύεται συμφωνίες εμβολίων για λογαριασμό κρατών της ΕΕ, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, 27 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και να έχουν την επιλογή να αγοράσουν, αργότερα, άλλα 100 εκατομμύρια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου