Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

CureVac για εμβόλιο κορωνοϊού: «Είμαστε στα πρόθυρα σημαντικής ανακάλυψης»

Ακόμη μία εταιρεία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

10 Νοεμβρίου 2020 16:30
CureVac για εμβόλιο κορωνοϊού: «Είμαστε στα πρόθυρα σημαντικής ανακάλυψης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του αλλά και εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον χρόνο ώστε να βρουν τη θεραπεία για τον ιό, όπως για παράδειγμα η Pfizer ανακοίνωσε ότι το 2021 θα είναι έτοιμο το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, στην οποία εδώ και λίγους μήνες συμμετέχει και το γερμανικό Δημόσιο βρίσκεται στα πρόθυρα «σημαντικής ανακάλυψης» στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρίας Φραντς – Βέρνερ Χάας, οι πρώτες μελέτες δείχνουν «δυναμική και πολύ αποτελεσματική ανοσοαπόκριση» και τώρα έχει ξεκινήσει η αποφασιστική φάση 2b/3, με 25.000 συμμετέχοντες. Ο κ. Χάας εκτίμησε ότι η εταιρεία του θα λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ το αργότερο την άνοιξη, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται περίπου τρεις μήνες πίσω από τον ανταγωνισμό.

Κορωνοϊός - Λινού: Πρέπει να εμβολιαστούν 7 εκατ. συμπολίτες μας για να είμαστε ασφαλείς

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ τονίζοντας ότι δεν αναμένονταν ότι το εμβόλιο της Pfizer θα ήταν τόσο αποτελεσματικό καθώς όπως εξήγησε η αποτελεσματικότητα του κατά 90% είναι ικανοποιητικότατη. Παράλληλα δείτε τι γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer αλλά και πόσες δόσεις αναμένεται να πάρει η Ελλάδα.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης που όπως διευκρίνισε έχουν αποτελεσματικότητα 60% έως 70%. Απαντώντας σχετικά είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν περί τους 7.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες για να είμαστε ασφαλείς κατά του ιού.

Η κ. Λινού είπε ότι θα εμβολιαστούν πρώτα οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και στην συνέχεια οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Σε ό, τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε έως την άνοιξη του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα έχει διατεθεί μόνο σε ορισμένους, υπονοώντας σαφώς ότι μέχρι τότε δεν θα έχει εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share