Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Στις αρχές του 2021 τα πρώτα εμβόλια της Pfizer

Όλα όσα είπε ο Ισπανός υπουργός Υγείας

10 Νοεμβρίου 2020 14:55
Στις αρχές του 2021 τα πρώτα εμβόλια της Pfizer
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ισπανία θα προμηθευτεί τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που θα παρασκευαστούν από την φαρμακευτική Pfizer και τον εταίρο της, την BioNTech, στις αρχές του 2021, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Η χώρα θα προμηθευτεί αρχικά 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, αρκετές για να εμβολιαστούν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, είπε σε συνέντευξή του στο κρατικό δίκτυο TVE o υπουργός και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα γίνει δωρεάν.

Μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί άνθρωποι ώστε η μάχη κατά της πανδημίας στην Ισπανία να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, διευκρίνισε ο Ίγια, ενώ παράλληλα διαβάστε τι είπε η Λινού για το εμβόλιο.

Η ισπανική κυβέρνηση θα ενεργήσει ώστε να πείσει τη σημαντική μερίδα του πληθυσμού που ανησυχεί για το εμβόλιο. "Θα πούμε την αλήθεια, η οποία είναι ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές", είπε ο Ίγια.

Χθες οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν τα πρώτα επιτυχημένα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών εμβολίου που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν είναι αποτελεσματικότητας άνω του 90%.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Συναγερμός στην Ισπανία: Ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σήμερα η ισπανική κυβέρνηση εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα. Επίσης δείτε την έκθεση του του Δημοσθένη Σαρηγιάννη στην οποία αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου καθημερινά θα υπάρχουν 4.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ώστε να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στο κείμενο, όπου προστίθεται πως αυτή η πρωτοβουλία έγινε «δεκτή από την πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, οι οποίες τη ζήτησαν».

Το μέτρο αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share