Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μήνυμα από το 112: "Μετακινούμαστε μόνο με..."

Τι έγραφε η ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

7 Νοεμβρίου 2020 18:59
Μήνυμα από το 112:

Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητώντας την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αλλά και ενημερώνοντας για το lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα το πρωί, δείτε εδώ ποιοι είναι οι κωδικοί για τη μετακίνησή σας.

«Συναγερμός Covid-19. Περιορισμός κυκλοφορίας, μετακινούμαστε μόνο με SMS για εξυπηρέτηση απαραίτητων αναγκών. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς» αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα, που παραπέμπει τους πολίτες στην ιστοσελίδα που μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα που ισχύουν στο δεύτερο απαγορευτικό.

Κορωνοϊός: Ξημέρωσε… lockdown - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Ξημέρωσε… lockdown στην χώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού να τίθεται από σήμερα (7/11) στις 6 το πρωί σε ισχύ, μαζί με όσα μέτρα έχει λάβει στο νέο «πακέτο» η κυβέρνηση.

Παρά τις προσπάθειες της, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει στα «κόκκινα» τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στα νέα μέτρα, τα οποία πλέον καλούνται όλοι οι πολίτες της χώρας να ακολουθήσουν. Μεταξύ των μέτρων είναι φυσικά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις.

Μετακινήσεις μόνο με SMS ή βεβαίωση

Το πρώτο και βασικότερο μέτρο που είναι σε ισχύ από σήμερα, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ' εξαίρεση είτε με βεβαίωση, είτε με SMS στο 13033 και αυστηρά μόνο για τους εξής λόγους:

  • για λόγους εργασίας (Χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α΄ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα αυτού ή Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»)
  • για λόγους μετάβασης στο σχολείο (SMS- Επιλογή 4 και πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας)
  • για λόγους υγείας (SMS -επιλογή 1)
  • για λόγους μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα (SMS -επιλογή 2)
  • για λόγους μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα (SMS -επιλογή 3)
  • κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο ( SMS -επιλογή 4)
  • μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων (SMS -επιλογή 5)
  • σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου (SMS -επιλογή 6).

Μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί ισχύουν περαιτέρω περιορισμοί κυκλοφορίας καθώς επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι, με SMS και πάλι, αλλά μόνο για λόγους εργασίας και υγείας ή για το κατοικίδιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share