Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέντε νέοι θάνατοι στη χώρα μας από κορωνοϊό - Στους 647 οι νεκροί

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων

3 Νοεμβρίου 2020 14:54
Πέντε νέοι θάνατοι στη χώρα μας από κορωνοϊό - Στους 647 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγαλώνει κι άλλο οι λίστα των θυμάτων στην χώρα μας καθώς, τέσσερις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας, ενώ άλλη μία γυναίκα δηλώθηκε ότι έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, κατέληξαν μια 79χρονη και μια 82χρονη που νοσηλεύονταν στο Παπανικολάου, ένας 73χρονος που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο και μία 92χρονη που νοσηλευόταν στην Αλεξανδρούπολη από τις 24 Οκτωβρίου. Όλοι τους έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι χθες, στις 15:30 κατέληξε γυναίκα 73 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται στους 647. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα 2.000 κρούσματα.

Κορωνοϊός - Δήλωση σοκ από καθηγητή του ΕΚΠΑ: Στα 60.000 τα ενεργά κρούσματα στα λύματα της Αττικής

O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας παρακολουθεί με την επιστημονική του ομάδα τα μεγέθη αυτά.

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων», είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας μιλώντας στο "Θέμα FM". Μετά από αυτήν την ανησυχητική εξέλιξη, η Αττική βαδίζει ολοταχώς προς το καθεστώς lockdown που ισχύει από σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με τον καθηγητή.

«Τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής και διευκρίνισε ότι «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα». Όπως είπε «παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Αλλά επειδή η δραστηριότητα συνεχίζεται και σίγουρα δεν θα δούμε αυτό που είχαμε τον Μάιο, που εξαφανίστηκε ο ιός».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share