Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Βιέννη: Πυροβολισμοί και επίθεση σε εβραϊκή συνοικία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεγονός

2 Νοεμβρίου 2020 23:03
Συναγερμός στη Βιέννη: Πυροβολισμοί και επίθεση σε εβραϊκή συνοικία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ανταλλαγή πυρών στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο κέντρο της Βιέννης, όπως ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Δείτε βίντεο από τους πυροβολισμούς που ξεκίνησαν πριν από λίγο στην πλατεία Schwedenplatz.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό. Αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες πρόκειται για 7 νεκρούς. Νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Η αστυνομία ανέφερε στο tweet της ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της. Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί. Σε άλλο βίντεο, ένοπλος εμφανίζεται να πυροβολεί.

Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες. Ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, ο μακελάρης μπήκε στον ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας και γύρω στις 09:00 τοπική ώρα άρχισε να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο. Το ένα από τα θύματά του ήταν μια γυναίκα ηλικίας 70 ετών, που βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό -σχεδόν αποκεφαλισμένη- εντός του ναού, όπου είχε πάει να προσευχηθεί νωρίς το πρωί.

Μέσα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ βρέθηκε άλλο ένα θύμα του φανατικού ισλαμιστή, ο νεωκόρος του ναού, γύρω στα 45, «που τον αγαπούσαν πολύ οι ενορίτες», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, επίσης διαβάστε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter για την αιματηρή επίθεση.

Το τρίτο θύμα του δράστη, μια γυναίκα, αφού δέχθηκε μαχαιριές προσπάθησε να καταφύγει σε γειτονικό μπαρ, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share