Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Τρεις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας - 56χρονος και 50χρονη μεταξύ των θυμάτων

Στους 584 συνολικά οι νεκροί στην χώρα μας από τον φονικό ιό

27 Οκτωβρίου 2020 09:45
Τρεις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας - 56χρονος και 50χρονη μεταξύ των θυμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς σήμερα έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις προκαλούν εντύπωση καθώς πρόκειται για έναν 56χρονο που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του Ευαγγελισμού και για μία 50χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό ανέρχεται σε 584, ενώ διαβάστε επίσης τι δείχνει η νέα έρευνα αναφέρει ότι ο εγκέφαλος μπορεί να "γεράσει" έως και 10 χρόνια λόγω... του κορωνοϊού.

Νεκροί από κορωνοϊό Ελλάδα

Κορωνοϊός: Lockdown στα 1.500 κρούσματα - Τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει δραστικά μέτρα αν συνεχίσουν τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα με τον κορωνοϊό όπως με την υπόθεση των κρουσμάτων στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη όπου φαίνεται να μην υπάρχει κάπου ένα τέλος στην αύξηση τους.

Μέσα σε μόλις επτά ημέρες, δηλαδή από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ο κορωνοϊός “γέννησε” 5.695 νέα κρούσματα και κάπως έτσι 14 περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο «πορτοκαλί», δηλαδή μια ανάσα από το lockdown.

Τα βλέμματα των ειδικών και της κυβέρνησης είναι “καρφωμένα” σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Σέρρες ενώ η 9η Νοεμβρίου αποτελεί και την ημερομηνία – ορόσημο, καθώς εκείνη την ημέρα συμπληρώνονται 15 ημέρες από την εφαρμογή των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για να περιοριστεί ο κορωνοϊός.

Πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρουν πως αν η αλυσίδα μετάδοσης του ιού δεν έχει “σπάσει” μέχρι τότε, η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό πια να προχωρήσει σε μέτρα τύπου Μαρτίου.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα σε περίπτωση που δεν καλυτερέψει η κατάσταση.

1.500 ημερήσια κρούσματα; Ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown!

Τα νέα κρούσματα σχεδόν καθημερινά σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο κι έτσι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα. Τα σενάρια πάντως των ειδικών επιστημόνων είναι εφιαλτικά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μάλιστα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στην εστίαση σε περιοχές που τα κρούσματα έχουν “εκτοξευθεί”.

Είναι ενδεικτικό πως μόλις πριν μια εβδομάδα, ο κορωνοϊός “έδινε” από 400 έως 500 κρούσματα, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα κι έπειτα, οι αριθμοί αυξήθηκαν κατακόρυφα, σε επίπεδα των 800 και 900 ημερήσιων μολύνσεων.

Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν σωστά σε οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλάσια κρούσματα, κοντά δηλαδή στα 2.000, ή ακόμη και περισσότερα όπως εκτίμησε η Αθηνά Λινού μιλώντας την Δευτέρα, 26.10.2020, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega. Αριθμοί φυσικά μη διαχειρίσιμοι από τα νοσοκομεία της χώρας, κάτι που ίσως σημάνει συναγερμό ή ακόμη και lockdown.

Σε τρία 24ωρα η κυβέρνηση θα πάρει έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό αν τα κρούσματα χειροτερέψουν

Σε 15 ημέρες αποφασίζει η κυβέρνηση – Τα τρία σενάρια

Οι εξελίξεις όσον αφορά στην λήψη μέτρων αναμένονται ραγδαίες, η κυβέρνηση θα κινηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με πολύ σκληρά μέτρα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega.

Με βάση αυτές, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενεργοποιήσει ακόμη και το μέτρο του οριζόντιου lockdown, όπως την περασμένη άνοιξη, εφόσον δεν μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα του ιού. Υπάρχει μάλιστα ένας αριθμός «ορόσημο» που θα σημάνει το καμπανάκι κι αυτός είναι είναι τα 1.500 κρούσματα.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι να δούμε ένα γενικευμένο lockdown σε κάποιες περιφέρειες, όπως για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το μέτρο μπορεί να έρθει και νωρίτερα, στα επόμενα τρία 24ωρα, κι αφορά στις «κόκκινες» περιοχές.

Το τρίτο σενάριο, είναι πιθανό να το δούμε ως την προσεχή Παρασκευή, κι είναι ένα lockdown τύπου Ιταλίας: Δηλαδή στις 21:00 τα μαγαζιά της εστίασης θα κλείνουν και θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. Σε τρία 24ωρα από σήμερα η κυβέρνηση θα λάβει τις πρώτες αποφάσεις για κάποια από τα άνωθεν σενάρια

Σε περίπτωση που τα κρούσματα φτάσουν τα 1.500 η κυβέρνηση θα πάρει έκτακτα μέτρα.

Χιλιάδες κρούσματα σε μια εβδομάδα

Τα χιλιάδες κρούσματα σε 7 μέρες ανησυχούν τους ειδικούς με την διασπορά σε όλη τη χώρα να φέρνει αλλαγές και στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας.

Έτσι:

  • 2 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται στο επίπεδο 4
  • 14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3
  • 33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2
  • 25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1

Μια ανάσα από το lockdown είναι η Θεσσαλονίκη με ρεκόρ νέων κρουσμάτων, τα Γιάννενα με αυξητικές τάσεις και οι Σέρρες με επικίνδυνη άνοδο σε κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα. Εξαιρετικά “βαρύ” φαίνεται πως είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα Τρίκαλα καθώς οι κάτοικοι που έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας υπολογίζονται πάνω από 1.500.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share