Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 578 οι θάνατοι στη χώρα μας - Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει η τραγική λίστα

26 Οκτωβρίου 2020 12:31
Κορωνοϊός: Στους 578 οι θάνατοι στη χώρα μας - Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμα τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Συνολικά, οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας ανέρχονται στους 578.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, για έναν 84χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και προσκομίσθηκε έπειτα από επιπλοκές της νόσου, καθώς βρισκόταν σε κατ'οίκον απομόνωση και για μία 69χρονη που νοσηλευόταν επίσης στο ΑΧΕΠΑ. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

«Βόμβα» Λινού: «Αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα σε 8 μέρες θα έχουμε...» (Video)

Ανήσυχη εμφανίστηκε στο OPEN η Αθηνά Λινού για την συνέχεια της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα κόψουν τη φόρα στη διασπορά, που βρίσκεται σε έξαρση καθώς μέσα σε 8 ημέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων.

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, και στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, περίπου 1600. Θα έχουμε δραματική αύξηση» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού».

Η κυρία Λινού τόνισε ότι: «Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα».

Παράλληλα, με τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους θανάτους να αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ένα νέος χάρτης νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό θα ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share