Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 576 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

26 Οκτωβρίου 2020 08:25
Κορωνοϊός: Στους 576 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμα ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό το βράδυ της Κυριακής, στο ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 576. Παράλληλα, με τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους θανάτους να αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ένα νέος χάρτης νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό θα ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

Σε απόσταση αναπνοής οι Σέρρες από το lockdown: Νέα κρούσματα σε γηροκομείο - Τα έκτακτα μέτρα του Δήμου

Ο δήμος Σερρών προχωρά σε νέα έκτακτα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης της δημοτικής αρχής. Επίσης η Αττική από ότι φαίνεται συνεχίζει να έχει τη "μαύρη πρωτιά" στα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTIMES, ο δήμος Σερρών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας προχωρά για μία εβδομάδα στα εξής μέτρα:

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
  • Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • Προμήθεια οκτώ πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.
  • Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.
  • Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.
  • Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
  • Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.
  • Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

«Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων. Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή», δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, όλων των Δημάρχων της περιοχής, καθώς και των επιχειρησιακά συναρμόδιων υπηρεσιών.

Συναγερμός μετά από κρούσματα σε γηροκομείο

Κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» στις Σέρρες. Σύμφωνα με το infonews24.gr, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι και επτά φιλοξενούμενοι της δομής. Οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share