Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Για τις 6 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη

Για λόγους υγείας διεκόπη η δίκη

21 Οκτωβρίου 2020 10:52
Ζακ Κωστόπουλος: Για τις 6 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή της λίγη ώρα μετά. Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωποι με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και κλώτσησαν μέχρι θανάτου τον 33χρονο ακτιβιστή.

Συγκεκριμένα η δίκη διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου για λόγους υγείας ενός από των συνηγόρων υπεράσπισης ο οποίος όπως αναφέρθηκε έχει συμπτώματα κορωνοϊού.

Το δικαστήριο αφού κλήρωσε ενόρκους διέκοψε για τις 6 Νομεβρίου ενώ έδωσε και δεύτερη δικάσιμο για τις 11 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος, πάντως, ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω covid και πως μόλις 5 δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στο ακροατήριο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αμφισβητεί την αγόρευση της εισαγγελέως

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής με αυτές να γίνονται όλο και πιο σοβαρές καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο ενώ τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Πρόκειται για την πρόταση της εισαγγελέως όπου είπε να γίνει αναστολή ποινών για τους καταδικασθέντες.

Όμως η απάντηση στην εισαγγελέα ήρθε από την έδρας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της. Έτσι η δίκη διακόπηκε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share