Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Πάμε για lockdown»: Βόμβα από τα πλέον επίσημα χείλη - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα!

Ραγδαίες εξελίξεις!

21 Οκτωβρίου 2020 10:26
«Πάμε για lockdown»: Βόμβα από τα πλέον επίσημα χείλη - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβα» για lockdown έριξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την εντονότατη ανησυχία του για τους κινδύνους που παραμονεύουν εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα πάμε σε lockdown αν δεν αντιληφθούν όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Η επιδημιολογική εικόνα κρέμεται από μία κλωστή. Κινδυνεύουμε από λίγους και απερίσκεπτους να βρεθούμε αντιμέτωποι με τρομακτικά υγειονομικά και οικονομικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και αποκάλυψε ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επόμενο επίπεδο μέτρων.

Δήλωση σοκ: "Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων"

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αρχίζει να ξεφεύγει με τον κόσμο και την κυβέρνηση να ανησυχεί όλο και περισσότερο στο πως θα καταλήξει όλο αυτό. Επίσης δείτε ποιο είναι το covid free χωριό στην Ελλάδα όπου δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού εκεί.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής επιστημόνων, μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει με τον κορωνοϊό.

"Αν δεν λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα και αφήσουμε τους αριθμούς να εξελιχθούν, αυτός ο αριθμός που τρόμαξε χθες όλη την Ελλάδα μπορεί σύντομα να αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση. Και μπορεί να δούμε όχι μόνο να προστεθεί ένα ακόμη ψηφίο, αλλά να προστεθεί κι άλλο, αν δεν πάρουμε μέτρα. Οι αριθμοί ακολουθούν ανοδική πορεία, δεν απέχουμε πολύ από τεταψήφιο αριθμό κρουσμάτων" πρόσθεσε.

Κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό στο ΑΧΕΠΑ - Έκλεισαν τα χειρουργεία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τα δέκα κρούσματα κορωνοϊού που έγιναν γνωστά την Τρίτη (20/10) και τα σχετικά τεστ που διεξήχθησαν στην πορεία, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό ένας οφθαλμίατρος και αποφασίστηκε να κλείσει η κλινική όπου εργάζεται.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 700 τεστ, τα 300 από αυτά είναι rapid και τα υπόλοιπα 400 μοριακά. Δεν έχουν ακόμα βγει τα αποτελέσματα όλων των τεστ, αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβεβαιώθηκε πως θετικός είναι ένας γιατρός της οφθαλμολογικής κλινικής».

«Για τουλάχιστον σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική κλινική και θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού αλλά και να απολυμανθεί ο χώρος» είπε και συμπλήρωσε: «Τα τεστ που έγιναν χτες για όσους ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό είναι άνευ σημασίας.

Εάν κάποιος ήρθε σε επαφή μόλις την Τρίτη και λίγα λεπτά του έκαναν τεστ αυτό θα βγει αρνητικό ενώ ο εξεταζόμενος μπορεί να έχει κολλήσει. Κανονικά όλες οι επαφές του γιατρού πρέπει να μπουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα και μετά να γίνει ο σχετικός διαγνωστικός έλεγχος». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το χωριό που δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα κρούσμα του φονικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share