Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το covid free χωριό της Ελλάδας - Ούτε ένα κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί

Στο χωριό διαμένουν 17 κάτοικοι

21 Οκτωβρίου 2020 09:02
Αυτό είναι το covid free χωριό της Ελλάδας - Ούτε ένα κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται ένα χωριό το οποίο διαμένουν μόλις 17 κάτοικοι και αυτό που εκπλήσσει είναι ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα το χωριό ονομάζεται «Πέρκος» και είναι ένα από τα covid free σημεία της χώρας. Δείτε επίσης τα πιθανά νέα μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν τοπικά lockdown για τα Γιάννενα και την Καστοριά.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Mega το πρωί της Τετάρτης (21/10) η κυρία Παπαγεωργίου, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος του «Πέρκου» και ασχολείται με την κτηνοτροφία, το χωριό όπου ζει ανήκει στον δήμο Θέρμου και απέχει από την Ναύπακτο περίπου 1,5 ώρα.

«Οι κάτοικοι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν μειωθεί στους 5, ενώ τον χειμώνα είναι μόλις 3» δήλωσε ενώ εξήγησε πως όταν χρειάζεται να πάει σε κάποια κοντινή πόλη τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο:

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Ευελπίδων. Παράλληλα ο κορωνοϊός "χτύπησε" και τη Super League και συγκεκριμένα βρέθηκαν 10 κρούσματα στον Άρη.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Η γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους έχει ήδη απαγορευτεί καθώς και η χρήση του γυμναστηρίου.

Παράλληλα, ενώ προτάθηκε να εκκενωθεί η σχολή και οι Ευέλπιδες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση από το σπίτι μέσω e-learning, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και προτιμήθηκε η εκπαίδευση στα τμήματα απουσία των καθηγητών.

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Αττική, ενώ στο πορτοκαλί αναμένεται να μπει στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και η Θεσσαλονίκη, ανεβαίνοντας στο επίπεδο 3 μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην πόλη. Από τα 667 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 250 αφορούν την Αττική και τα 125 τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο επίκεντρο των επιστημόνων μπαίνουν η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα. Ειδικά Ιωάννινα και Καστοριά, δεν αποκλείεται να είναι οι επόμενες περιοχές που θα εφαρμοστεί lockdown, όπως στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετακίνηση των νέων από περιοχή σε περιοχή, οι οποίοι φεύγουν από μια πόλη στην οποία υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με το κλείσιμο καταστημάτων για να πάνε σε άλλη για να διασκεδάσουν, προκαλούν «πονοκέφαλο» σε λοιμωξιολόγους και Πολιτική Προστασία, αλλά και τα φοιτητικά πάρτι, όπως αυτό στο ΑΠΘ το περασμένο Σάββατο από το οποίο εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.

Για ακόμη μια φορά η ηλικιακή ομάδα 18-39 είναι, για τους λοιμωξιολόγους, ο νούμερο ένα μεταδότης του κορωνοϊού, αφού η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα και με όσα είπε το απόγευμα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share