Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΟΥ: Στα μέσα του 2021 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί - Αυτοί θα έχουν προτεραιότητα

Όλα όσα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

20 Οκτωβρίου 2020 15:36
ΠΟΥ: Στα μέσα του 2021 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί - Αυτοί θα έχουν προτεραιότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετεί ότι στα μέσα του 2021 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μετά και τις διακοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε ορισμένες μελέτες για υπό εξέλιξη εμβόλια. Δείτε επίσης μία λονδρέζικη εταιρία η οποία έλαβε χρήματα για να μολύνει υγιής νέους με τον κορωνοϊό για να προχωρήσουν σε σχέδια που είναι για καλό σκοπό.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Οργανισμού, τα δεδομένα από τις μελέτες της τελικής φάσης 3 θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του επόμενου έτους και κατόπιν της ανάλυσης τους θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την έναρξη του εμβολιασμού.

Ήδη πολλές φαρμακευτικές εταιρείες που αναμένεται να ολοκληρώσουν πολύ σύντομα την φάση 3 των δοκιμών εμβολίων σε εθελοντές, έχουν προχωρήσει στη μαζική παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων των υποψηφίων εμβολίων τα οποία αν δεν κριθούν ασφαλή και αποτελεσματικά σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα θα ανακυκλωθούν.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, άτομα μεγάλης ηλικίας και άτομα με υποκείμενα νοσήματα που δυνητικά θα μπορούσαν να προσβληθούν ευκολότερα. Μάλιστα όπως παρατήρησε η ίδια η επιστήμονας, τα αποτελέσματα των μελετών μέχρι στιγμής όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εν εξελίξει εμβολίων ειδικά για τους ηλικιωμένους είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Εν τω μεταξύ βρετανοί επιστήμονες τονίζουν ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2021 θα είναι διαθέσιμα περισσότερα εμβόλια, υποστηρίζοντας ότι πολλά από τα υποψήφια εμβόλια θα καταθέσουν αίτηση αδειοδότησης είτε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) είτε στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων με το ενδεχόμενο αυτά να λάβουν ακόμη και άδεια έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, Γερμανοί ιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την εκρηκτική δυναμική που έχει αναπτύξει ο κορονοϊος σε ολόκληρη των Ευρώπη προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να χαθεί το επόμενο διάστημα ο έλεγχος.

Κορωνοϊός: Στους 527 οι νεκροί στην χώρα μας - Πέντε θύματα μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 527.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό». Επιπλέον τέσσερις ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share