Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Εταιρία έλαβε χρήματα για να μολύνει υγιής άτομα

Για καλό σκοπό!

20 Οκτωβρίου 2020 13:45
Κορωνοϊός: Εταιρία έλαβε χρήματα για να μολύνει υγιής άτομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρατική επιχορήγηση 10 εκατ. λιρών έλαβε η λονδρέζικη εταιρεία hVivo για να μολύνει εσκεμμένα νεαρούς εθελοντές με τον ιό του κορωνοϊού, για να μπορέσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες στην εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου. Επίσης δείτε ποια χώρα που μπήκε για δεύτερη φορά σε lockdown αλλά και πρώτη σε όλη την Ευρώπη.

Αυτού του τύπου οι δοκιμές αποδίδουν αποτελέσματα γρηγορότερα από τις παραδοσιακές κλινικές δοκιμές, καθώς εδώ η μόλυνση είναι ακαριαία. Και την ίδια ώρα, οι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πολλαπλά πειραματικά εμβόλια, συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους. Τέτοιες δοκιμές έλκουν την καταγωγή τους από τα τέλη του 18ου αιώνα και έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εμβολίων για τον τύφο, τη χολέρα και την ελονοσία.

Μερίδα πάντως του επιστημονικού κόσμου διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τη σκόπιμη μόλυνση υγιών ανθρώπων με κορωνοϊό, από τη στιγμή που δεν διαθέτουμε αποδοτική θεραπεία. Οι υποστηρικτές επιχειρηματολογούν πως ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι μικρός για νεαρούς και υγιείς ανθρώπους, την ίδια ώρα που τα οφέλη για την κοινωνία τεράστια.

Χρηματοδότηση έλαβε μία συγκεκριμένη επιχείρηση για να μολύνει επίτηδες νεαρούς εθελοντές.

Η hVivo είναι θυγατρική της ιρλανδικής φαρμακευτικής Open Orphan, η οποία ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση για τις δοκιμές που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Η ίδια η δοκιμασία ωστόσο, που επιβλέπεται από το Imperial College London, δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση, καθώς εγείρονται μια σειρά από ηθικά θέματα.

«Δεν προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους πραγματικά άρρωστους», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της hVivo, Andrew Catchpole, «στην πραγματικότητα μάλλον το αντίθετο, προσπαθούμε ευλαβικά να μεταδώσουμε τόσο ιό ώστε να είναι ανιχνεύσιμος».

Και κατέληξε: «Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο με μόλις 10, 20, ίσως 30 ανθρώπους και μετά να περάσουμε στον έλεγχο των εμβολίων». Η έρευνα θα χρειαστεί 2-4 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Κορωνοϊός: Στους 526 οι νεκροί στη χώρα - Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 526. Ενώ,, σοκάρει μια εκτίμηση από τις ΗΠΑ για το πόσοι θα είναι οι νεκροί από κορωνοϊό μέχρι το 2024.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό».Επιπλέον τρεις ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

 Κορωνοϊός: Στους 526 οι νεκροί στη χώρα

Μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Θριάσιο». Ένας 83χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Θριάσιο» και ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share