Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παγώνη: "Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού"

«Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά»

16 Οκτωβρίου 2020 09:33
Παγώνη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην χώρα μας για την σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα. Ωστόσο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, με δηλώσεις της, εκφράζει την ανησυχία της και τονίζει πως μετά τα τελευταία μέτρα κανονικά τα κρούσματα θα έπρεπε να έχουν μειωθεί.

«Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. (...) Ρεβεγιόν δεν έχετε κάνει ποτέ μόνοι σας; Ευκαιρία να το δοκιμάσετε. (...) Να μιλήσουμε για Πάσχα, για σούβλισμα αρνιού, αν γίνει», επισήμανε, μιλώντας στο Mega. «Ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων είναι οι τρεις δείκτες που μας δείχνουν πώς πάμε.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έτσι όπως φαίνεται, χωρίς καν να υπολογίζω τα επιδημιολογικά στοιχεία που αναφέρονται σε 2.000 κρούσματα μέχρι τον Δεκέμβριο, στόχος μας είναι η μείωση των κρουσμάτων, εμείς έχουμε μια μικρή σταθερότητα η οποία ανεβοκατεβαίνει», σημείωσε η κ. Παγώνη, μιλώντας για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα.

«Θα πρέπει να δούμε τι άλλο θα κάνουμε, γιατί ο καιρός αλλάζει. Μπαίνει χειμώνας. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», τόνισε και επισήμανε τη μη τήρηση των μέτρων, για παράδειγμα στα λεωφορεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, άρα «γίνεται διασπορά».

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για το lockdown στην Κοζάνη, καθώς εμφανίστηκαν 200 κρούσματα μέσα σε 14 μέρες.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 16/10

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, 453 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 23.947. Εξ αυτών το 55,6% είναι άνδρες.

Από τα σημερινά κρούσματα, 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 3.434 (14,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.698 (40,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Εξ αυτών, 24 (29,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 93,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από αυτούς 181 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share