Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έξι οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Στους 468 το σύνολο

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων

14 Οκτωβρίου 2020 16:20
Κορωνοϊός: Έξι οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Στους 468 το σύνολο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη έξι είναι οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο να φτάνει στους 468 και την τραγική λίστα στην χώρα μας να μεγαλώνει.

Πριν λίγο, έγιναν γνωστοί οι θάνατοι ενός άνδρα 79 ετών, που απεβίωσε χθες το βράδυ, στις 21:54 στη ΜΕΘ του «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν, κι ενώς άνδρα 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Λαϊκό στις 11:50 σήμερα το πρωί.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του θανάτου 68χρονου με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 2 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα έγιναν γνωστοί τρεις θάνατοι. Πρόκειται για έναν άντρα 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, μια γυναικά 89 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και έναν 59χρονο που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικον» στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 408 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 462.

Ξανά σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Σε καραντίνα μπαίνει ξανά το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην Χίο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη δομή, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο κλιμάκιο, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share