Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο Ηράκλειο: Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία - Τρεις τραυματίες (εικόνες - βίντεο)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν να τεθεί η περιοχή

13 Οκτωβρίου 2020 12:28
Νέο Ηράκλειο: Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία - Τρεις τραυματίες (εικόνες - βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί της Τρίτης στην Αττική και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο η κακοκαιρία που πέρασε προκάλεσε μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες και συγκεκριμένα τρεις εκ των οποίων η μία είναι σοβαρά. Δείτε όμως και σε ποιες περιοχές προκάλεσε προβλήματα η κακοκαιρία και συγκεκριμένα που διεκόπη η κυκλοφορία.

Κατά πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανία και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.

Ενδεικτική της κατάστασης στο Νέο Ηράκλειο η περιγραφή του δημάρχου της περιοχής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπάμπαλος.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μαρούσι από τη συμβολή με την Πλαπούτα και στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στην περιοχή βρίσκονται συνεγεία από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια ενώ θα ζητηθεί και βοήθεια και από τους όμορους δήμους. Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους, από νωρίς με συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν γίνει 148 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και λιγοτερες για άντληση υδάτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία. Από τις 148 κλήσεις οι 103 αφορούν σε κοπές δέντρων, 27 σε αντλήσεις υδάτων και 18 σε αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και σήμερα το απόγευμα, γι' αυτό παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα

Πού έπεσε το περισσότερο νερό

Οι βροχές που έπεσαν το πρωί της Τρίτης ήταν πολύ ισχυρές με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει γρήγορη βελτίωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share