Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ερντογάν σε Μέρκελ: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου"

Όλα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία

6 Οκτωβρίου 2020 15:46
Ερντογάν σε Μέρκελ:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πως οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα δεν είναι επαρκείς για να ξεπερασθούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν μίλησε στην Μέρκελ μέσω τηλεδιάσκεψης και της είπε πως η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό» της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης η Άνγκελα Μέρκελ είχε τονίσει πριν λίγες μέρες ότι η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν μία «ανάσα πριν τον πόλεμο» με όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό.

Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζεται το «θρίλερ» στις Βρυξέλλες - Νέο προσχέδιο για την Τουρκία

Το «θρίλερ» στις Βρυξέλλες συνεχίζεται για τη Σύνοδο Κορυφής, με την Ελλάδα να έχει προκαλέσει αναστάτωση με την άρνησή της στο προσχέδιο, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται ένα καινούργιο.

Οι ηγέτες, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Εμανουέλ Μακρόν, Σαρλ Μισέλ, Νίκο Αναστασιάδη και Άνγκελα Μέρκελ, θα μπουν για το δείπνο όπου θα συζητηθεί ένα νέο προσχέδιο συμπερασμάτων. Η πρόβλεψη από κυβερνητικές πηγές είναι ότι ούτε το δεύτερο draft θα ικανοποιήσει τα ελληνικά αιτήματα, οπότε οδεύουμε για νέο γύρο διαβουλεύσεων και νύχτα-θρίλερ.

Κατά πληροφορίες η Ελλάδα έχει καταθέσει ήδη συμβιβαστική πρόταση η οποία συζητείται στην έκτακτη αυτή συνάντηση.

Οι διαβουλεύσεις έρχονται καθώς στις Βρυξέλλες, εξελίσσεται ένα θρίλερ, μετά το «μπλόκο» της Αθήνας στο προσχέδιο, συμπερασμάτων της ΕΕ που δεν ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στο πρώτο κείμενο που υπάρχει στο τραπέζι θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και προσθήκες.

Προϊδεάζοντας για τη νύχτα-θρίλερ στις Βρυξέλλες, στο δείπνο των ηγετών, η κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει κυκλοφορήσει ένα πρώτο draft των συμπερασμάτων, το οποίο δεν είναι αποδεκτό από εμάς και θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Δεν θέλουμε να το δραματοποιήσουμε, θέλουμε όμως να δείξουμε ότι δεν θα δεχτούμε ένα κείμενο όπως είναι και θα δουλέψουμε ώστε να αλλάξει για να αντικατοπτρίζει πληρέστερα και τις θέσεις της Ελλάδος».

Το προσχέδιο συμπερασμάτων έχει προκαλέσει και την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς περιέχει αναφορές που δεν ικανοποίησαν την κυπριακή πλευρά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share