Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Άνγκελα Μέρκελ: «Μία "ανάσα" πριν τον πόλεμο έφτασαν Ελλάδα και Τουρκία»

Τι αποκάλυψε η καγκελάριος της Γερμανίας

30 Σεπτεμβρίου 2020 14:59
Άνγκελα Μέρκελ: «Μία

Στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ότι «δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση» σε κάποιες περιπτώσεις, είπε επί λέξει η καγκελάριος, αναφερόμενη στην πρόσφατη “σοβαρή” ένταση στην ανατολική Μεσόγειο “μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας”.

Με άλλα λόγια είπε ότι παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες

Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ενόψει της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν συνολικά οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα παράπονα για τις εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά από την άλλη στις «εκπληκτικές και αξιοσημείωτες» επιδόσεις της Τουρκίας, όπως είπε, σε ό,τι αφορά την φιλοξενία προσφύγων.

«Είναι η χώρα με τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο – τέσσερα εκατομμύρια. Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα διευθετήσουμε τις εντάσεις και πώς θα ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό και σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων», δήλωσε η Καγκελάριος και σημείωσε ότι πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε κάθε φορά την σχέση με την Τουρκία, αλλά και να εμμένουμε στην συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα.

Πριν από λίγες μέρες μίλησαν στο τηλέφωνο η Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Σκληρό μήνυμα Μέρκελ κατά Ερντογάν

Η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε επιτέλους το μήνυμα, που θα επιθυμούσαν στην Ελλάδα, εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι στο πλευρό της χώρας μας, αν και φυσικά ο συναγερμός στο Αιγαίο δεν παύει.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της με την Τουρκία», είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατα την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τον Τραμπ επίσης να έχει παρέμβει στα ελληνοτουρκικά.

Είπε ξεκάθαρα ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα και πως όταν μιλήσει με τον Πρόεδρο Ερντογάν θα τον ενημερώσει για την στάση της ΕΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share