ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό – Άλλοι δύο νεκροί

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό – Άλλοι δύο νεκροί
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας καθώς άλλοι δύο συνάνθρωποι μας κατέληξαν. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 68χρονο και έναν 95χρονο. Ο 68χρονος νοσηλευόταν στο «251 ΓΝΑ» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο 95χρονος είχε επίσης υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο». Έτσι, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 412. Το βράδυ της Κυριακής έχασε τη ζωή του ένας 84χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Επίσης να αναφέρουμε ότι στο ΕΚΑΒ Αγρινίου βρέθηκαν 4 θετικά κρούσματα του φονικού ιού.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 229 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Βόμβα λοιμωξιολόγου: “Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα – Καθολική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους”

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Μάριος Λαζανάς, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, σχολιάζοντας εικόνες συνωστισμού που μπορούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συναυλίες, σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης. Διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος και είπε πως πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.

Τόνισε ότι χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Επίσης πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ίος.

Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, τόνισε ο Μάριος Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι πρόσθεσε, προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

Ο λοιμωξιολόγος μιλώντας στο Σκάι, τόνισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός. Στόχος σύμφωνα με τον Μάριο Λαζανά είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

Προειδοποίησε ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν. Παράλληλα χθες στην πλατεία του “Αγίου Παντελεήμονα” στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν rapid tests όπου βρέθηκαν 20 θετικοί στον κορωνοϊό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου