Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

5 Οκτωβρίου 2020 08:30
Τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

Συναγερμός στις Αρχές του Αγρινίου σήμανε μετά την είδηση ότι μετά τα αντίστοιχα κρούσματα σε Ιωάννινα και Καρδίτσα, εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού και στο ΕΚΑΒ της πόλης.

Η κατάσταση προς το παρόν δείχνει ελεγχόμενη και έχουν ενεργοποιηθεί τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ: Δηλαδή καραντίνα στις στενές επαφές, ιχνηλατήσεις και διαρκή τεστ στους εργαζομένους.

Τόσο η περιφερειακή διεύθυνση του ΕΚΑΒ, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μιας και βασικό ζητούμενο στην συγκεκριμένη ευαίσθητη υπηρεσία, είναι να μην «αποψιλωθεί» σε προσωπικό.
Ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αγρινίου είναι περίπου 45 άτομα και η υπηρεσία στεγάζεται σε κοντέινερ, στο παλιό νοσοκομείο, κάτω από συνθήκες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ιδανικές. Πρόσφατα ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, ανέφερε πως τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν έχουν αποδώσει.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 229 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύψας: Δεν είμαστε αισιόδοξοι για την Αττική - Έτοιμα νέα μέτρα αν χρειαστεί

Γι’ αυτό και ο Νίκος Σύψας τόνισε στο Open πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην Αττική. «Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

Η κατάσταση στην Αττική έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους επιδημιολόγους και ήταν χαρακτηριστική η οργή του Σωτήρη Τσιόδρα στις δηλώσεις του έξω από τον Άγιο Παντελεήμονα την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαπιστώνουν πως παρά τα μέτρα, αρκετοί είναι αυτοί που δεν δείχνουν να πειθαρχούν σε αυτά, με αποτέλεσμα να μην περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στα επίπεδα που επιθυμούν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share