Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Παγώνη: "Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική θα γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8"

Και τοπικά lockdown μπορούν να είναι μέσα στα νέα μέτρα

30 Σεπτεμβρίου 2020 08:50
Παγώνη:

Με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική να γίνεται όλο και πιο έντονη δεν αποκλείεται το γεγονός να γίνει λήψη νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη είπε ότι αν οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν θα γίνουν τοπικά lockdown στην Αττική και, αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8.

Όπως ανέφερε η Αττική έχει το πρόβλημα. «Τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Ματίνα Παγώνη ανέλυσε το γεγονός πιθανής απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 8

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Όπως είπε πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας, που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

Μεγάλη πιθανότητα να παρθούν νέα μέτρα αν ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική

Το "χάος" στις πλατείες

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις. Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊο και γρίπη γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτε. «Γι' αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».

Εκτός από την Ματίνα Παγώνη και άλλοι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε η χρήση μάσκας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η λίστα με τα 152 κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα (Video)

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας αριθμεί σήμερα 152 σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού, στην πλειοψηφία τους συγκεκριμένα τμήματα και όχι ολόκληρες σχολικές μονάδες. Τα περισσότερα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι μονάδες που έχουν βάλει εξ ολοκλήρου λουκέτο είναι: 8ο Λύκειο Αμαρουσίου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Μαρούσι - Γερμανική Σχολή Αθηνών, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων, 8 Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω-Οδυσσέας Ελύτης, Ιδιωτικό Δημοτικό Τρίκαλα-Φ. ΣΑΚΚΑ και ΣΙΑ ΟΕ, 5Ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων και 10ο Νηπιαγωγείο Άγιοι Ανάργυροι. Ενώ, συναγερμός σήμανε και στη Βουλιαγμένη καθώς θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε εκπαιδευτικός Γυμνασίου.

Δείτε τη λίστα με τα 152 κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα λόγω κρουσμάτων ΕΔΩ

152 κλειστά σχολεία ή τμήματα λόγω κορωνοϊού

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share