Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Επιμονή των ειδικών για μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Αναμένονται σύντομα νέα μέτρα ειδικά για την Αττική

30 Σεπτεμβρίου 2020 08:14
Κορωνοϊός: Επιμονή των ειδικών για μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα κρούσματα της Ελλάδας ανεβαίνουν επικίνδυνα και οι ειδικοί επιμένουν πως χρειάζεται να επιβληθεί η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με την Αθηνά Λινού να αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχουμε ήδη αργήσει.

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν», σημείωσε η κυρία Λινού, ενώ τόνισε πως «δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση». «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια ανέφερε, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται πανικός, παρόλο που «δεν πάνε καλά τα πράγματα», αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

«Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Αργούμε και είναι εις βάρος μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων είπε: «Θα αραίωνα τις τάξεις ανεξαρτήτως κόστους και θα εκμεταλλευόμουν τον υπαίθριο χώρο για μαθήματα».

Διπλάσια τα κρούσματα στην Αττική σε 24 ώρες

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική, που ξεκίνησαν να ισχύουν από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται να αποδίδουν μέχρι στιγμής, αφού στη σημερινή ενημέρωση ανακοινώθηκαν 416 κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα 240 εντοπίζονται στην Αττική. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική συνεχίζει να προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το lockdown. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τρεις είναι οι πηγές μολύνσεων που προκαλούν πονοκέφαλο:

- τα εισαγόμενα που ήταν περισσότερα από 60,

- οι δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών,

- αλλά και οι περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια.

Η 16η έκθεση προόδου του Εθνικού Παρατηρητηρίου κορονοϊού επιβεβαιώνει ότι η Αττική είναι στο επίκεντρο της διασποράς του ιού στη χώρα, αφού όπως σημειώνεται, η τελευταία εβδομάδα εμφανίζει συνεχιζόμενη επιδείνωση, με αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων, του αριθμού των διασωληνωμένων και του ημερήσιου αριθμού θανάτων. Ο δείκτης Rt για την επικράτεια αυξήθηκε σε 1, ενώ στην Αττική, για το υπό εξέταση διάστημα, υπολογίζεται άνω της μονάδας. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση στα 324 κρούσματα από 281 στην προηγούμενη έκθεση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share