Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει η φωτογραφία με τα χέρια νοσηλευτή μετά από 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ!

Ήρωας!

28 Σεπτεμβρίου 2020 09:57
Συγκλονίζει η φωτογραφία με τα χέρια νοσηλευτή μετά από 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ!

Συγκλονιστική είναι η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο του του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Σε αυτή φαίνονται πως είναι τα χέρια ενός νοσηλευτή έπειτα από 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό!

«Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αξίζουν τον θαυμασμό μας! Στα χέρια του νοσηλευτή του ΕΟΔΥ, μετά απο 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ για COVID-19, αποτυπώνεται η τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων μας! Σας ευχαριστούμε!» έγραψε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

"Κάθε νέο μέτρο είναι μια πιστολιά στην οικονομία - Εύκολο αλλά και καταστροφικό να παίρνουμε νέα μέτρα"

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (28/9) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ, Νίκος Σύψας.

«Να τηρήσουμε τα μέτρα που πήραμε. Εύκολο αλλά και καταστροφικό να παίρνουμε νέα μέτρα. Αν τηρήσουμε τα υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega και προσθέτοντας πώς κάθε φορά που λαμβάνεται ένα νέο μέτρο «ρίχνουμε μια πιστολιά στην οικονομία».

Εστιάζοντας στο κλείσιμο των περίπτερων και των μίνι μάρκετ, υποστήριξε ότι αυτό «έχει την έννοια ότι σταματάει την πώληση αλκοόλ. Το αλκοόλ δρα χαλαρωτικά και οδηγεί τους νέους να βγάλουν τις μάσκες, και να έρχονται πιο κοντά. Γι’ αυτό λήφθηκε αυτό το μέτρο, ειδικά για την Αττική».

«Όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, αν ο οποιοσδήποτε είναι αποφασισμένος να συνωστιστεί θα το κάνει. Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία σε κάθε πλατεία. Άσχημο και λυπηρό να βλέπεις τόσο κόσμο να παραμελεί τα μέτρα, τόσο ελαφρά τη καρδία» δήλωσε σχετικά με τον συνωστισμό που καταγράφεται στις πλατείες.

«Η ηλικιακή ομάδα που προηγείται στα κρούσματα αυτό το διάστημα είναι η ομάδα 18-40 ετών. Οι νέοι άνθρωποι δεν ακούν τους μεγαλύτερους» επεσήμανε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πάψει αυτή η ηλικιακή ομάδα να πάψει να διασπείρει τον ιό.

Κάνοντας ειδική αναφορά στις καταλήψεις στα σχολεία, επεσήμανε, ότι «είναι παράξενο η κοινωνία να δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και οι μαθητές να κάνουν κατάληψη. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί πρέπει να τηρούν τα μέτρα».

Στο ερώτημα εάν θα επιβληθεί μέτρο με το οποίο οι άνθρωποι άνω των 65 θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα για να κυκλοφορήσουν, απάντησε: «Δεν έχει γίνει τέτοια εισήγηση από την επιτροπή μας. Kαι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιβάλουν. Είναι άδικο μέτρο να περιορίσουμε μια ομάδα συμπολιτών σπίτι, όποια ομάδα και αν είναι αυτή».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα, ότι εντός του 2021 θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ώστε «να απαλλαγούμε από την πανδημία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share