Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Ευχάριστα νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού: Πιθανότητα για εύρεσή του στις αρχές του 2021

Πού κατασκευάζεται;

12 Ιουλίου 2020 20:10
Ευχάριστα νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού: Πιθανότητα για εύρεσή του στις αρχές του 2021
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Ευχάριστα είναι τα νέα για το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού, με τον καθηγητή επιδημιολογίας στο κολλέγιο του Λονδίνου, Ρόμπιν Σάτοκ, να τονίζει πως ίσως υπάρξει στις αρχές του νέου έτους.

Ορισμένοι έχουν ήδη προσέλθει εθελοντικά, ώστε να δοκιμαστεί πάνω τους το εμβόλιο, με τον ίδιο να επισημαίνει πως η πίεση είναι μεγάλη.

«Περιμένουμε, αν πάνε όλα πολύ καλά, να έχουμε μια απάντηση στην αρχή του 2021 και τότε θα είμαστε έτοιμοι για να φτιάξουμε εμβόλιο για όλη τη Βρετανία», είπε αρχικά ο κύριος Σάτοκ, ο οποίος πρόσθεσε πως θα χρειαστεί και η σχετική χρηματοδότηση, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται.

Ευχάριστα νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Προς το παρόν, ήδη 15 εθελοντές έχουν κάνει δοκιμές, με το εργαστήριο να επιθυμεί να φτάσει τις 200-300 δοκιμές στο σύνολο. Την ίδια ώρα, ένα άλλο εμβόλιο δοκιμάζεται στην Οξφόρδη, με τις δύο ομάδες να συνεργάζονται και τον Σάτοκ να είναι αισιόδοξος.

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να αποτύχουν και τα δύο προγράμματα, ελπίζοντας πως η λύση θα δοθεί. «Είναι μεγάλη η πίεση που δεχόμαστε, από την άλλη πλευρά. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μελετάμε και να δημιουργούμε το εμβόλιο για δύο χρόνια, πριν το δώσουμε στο κοινό», επισημαίνει ο ίδιος.

Τα δύο αυτά χρόνια, βέβαια, αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν, όπως και την ανάγκη να βρεθεί το σωτήριο εμβόλιο.

Δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός: Οι Κινέζοι λένε πως πεθαίνουν χιλιάδες στο Καζακστάν από πνευμονία πιο θανατηφόρα

Φαίνεται πως σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός ως νέα ασθένεια, καθώς οι Κινέζοι ισχυρίζονται μέσω της πρεσβείας τους, ότι στο Καζακστάν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν πεθάνει από μια πνευμονία άγνωστη και πιο θανατηφόρα, αλλά οι Αρχές της χώρας το αρνούνται.

Όπως αναφέρει το BBC, την περασμένη Πέμπτη η πρεσβεία της Κίνας στο Καζακστάν προειδοποίησε τους Κινέζους κατοίκους της χώρας για τη νέα αυτή πνευμονία, ωστόσο το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία αυτή είναι αναληθής, τη στιγμή που ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μοιάζει υπεύθυνο για τη μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με αρκετούς Σέρβους να έχουν βρεθεί θετικοί τις τελευταίες ώρες στην χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διευκρίνισε την περασμένη Παρασκευή η πνευμονία για την οποία γίνεται λόγος στο Καζακστάν έχει «πέσει στα ραντάρ» του και πως θα μπορούσε να είναι ο κορονοϊός. «Η αυξητική πορεία του κορονοϊού στη χώρα υποδηλώνει ότι πολλές από τις περιπτώσεις που καταγράφονται ως η νέα πνευμονία είναι, στην πραγματικότητα μη διαγνωσμένα περιστατικά Covid-19», σημείωσε ο Mike Ryan, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Κίνας, 1.772 άνθρωποι έχουν πεθάνει το πρώτο εξάμηνο του 2020 και 628 μόνο τον Ιούνιο, από αυτή τη «νέα πνευμονία». Παράλληλα, όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, το ξέσπασμα της επιδημίας έχει συμβεί σε τρεις επαρχιακές πόλεις και πως ανάμεσα στα θύματα είναι και Κινέζοι πολίτες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας «ιογενούς πνευμονίας απροσδιόριστης αιτιολογίας», ωστόσο διευκρίνισε πως η προειδοποίηση της κινεζικής πρεσβείας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, το Καζακστάν είχε καταγράψει περίπου 55.000 κρούσματα κορονοϊού και 264 νεκρούς από την πανδημία, ενώ η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown, εξαιτίας της αύξησης των νέων περιστατικών μόλυνσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share