Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε διάσημη τραγουδίστρια

Ανείπωτη θλίψη!

23 Σεπτεμβρίου 2020 21:23
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε διάσημη τραγουδίστρια
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την τραγική είδηση του θανάτου της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας, Ζουλιέτ Γκρεκό, ενώ θλίψη ξέσπασε και στο χώρο του αθλητισμού, μετά το θάνατο πασίγνωστου προπονητή.

Η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη ερμηνεύοντας τραγούδια του Λεό Φερέ, του Ζακ Πρεβέρ και του Σερζ Γκενσμπούρ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Η Ζιλιέτ Γκρεκό έσβησε αυτήν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, περιστοιχισμένη από τους δικούς της ανθρώπους στο πολυαγαπημένο σπίτι της, στο Ραματουέλ» της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

«Η ζωή της ήταν έξω από τα συνηθισμένα», ανέφερε στην ανακοίνωση αυτή η οικογένεια.

Πέθανε η Αναστασία Παπακώστα

Απέραντη θλίψη προκάλεσε στη Λάρισα η είδηση του θανάτου της Αναστασίας Παπακώστα η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 ετών ύστερα από σύντομη «μάχη» που έδωσε με σοβαρή ασθένεια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ήταν γνωστή στη Λάρισα και ιδιαίτερα συμπαθείς, ενώ κατείχε και διακρίσεις στον αθλητισμό ασχολούμενη με τον στίβο και το μπάσκετ. Μάλιστα υπήρξε παίκτρια της Ολυμπιάδας Λάρισας. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό πασίγνωστου ηθοποιού.

 Πέθανε η Αναστασία Παπακώστα

Κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας. Αφήνει πίσω της την μητέρα της, τα αδέλφια της και ανίψια.

Πέθανε ο Σάββας Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαογράφος, συγγραφέας, ερευνητής και εκπαιδευτικός Σάββας Παπαδόπουλος, από τον Μαυρόβατο Δράμας. Είχε ασχοληθεί συστηματικά με την ποντιακή λαογραφία, τη συγκέντρωση λαογραφικού υλικού, την καταγραφή ποντιακών παραδοσιακών τραγουδιών, θεατρικών έργων αλλά και συνεντεύξεων ανθρώπων που γεννήθηκαν στον Πόντο. Ενώ, νέα τροπή παίρνει ο θάνατος της 30χρονης στην Αχαϊα.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1928 στο Μαυρόβατο Δράμας από γονείς καταγόμενους από το Καρακούρτ Καρς. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1962-1964) και πήρε πτυχίο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1978. Υπηρέτησε από το 1951 σε δημοτικά σχολεία του νομού Δράμας και από το 1972 της Θεσσαλονίκης. Το 1985 συνταξιοδοτήθηκε.

Πέθανε ο Σάββας Παπαδόπουλος

Διετέλεσε πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Δράμας (21 Ιανουαρίου - Νοέμβριο 1967). Ταξίδεψε δύο φορές στον Πόντο (1982 και 1989) και στην Τσάλκα της Γεωργίας (1989) για εθνογραφική και λαογραφική έρευνα. Από νωρίς επίσης επιδόθηκε στην έρευνα ψυχοπαιδαγωγικών ζητημάτων. Καρπός αυτών των ερευνών υπήρξε το πλήθος εισηγήσεων και ομιλιών του σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, καθώς και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Μερικά από τα συγγραφικά του έργα είναι τα εξής: Λαϊκή λατρεία του ποντιακού ελληνισμού, Ποντιακά λαογραφικά σύμμεικτα, Η ζωή μου στο Καρακούρτ του Καρς, Η Καλλίφυτος Δράμας, Ποντιακές λαϊκές διηγήσεις, Ο Μυλοπόταμος Δράμας, Ο Μαυρόβατος Δράμας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share