Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε κορυφαίος ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο…

21 Σεπτεμβρίου 2020 21:58
Θρήνος: Πέθανε κορυφαίος ηθοποιός
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο ηθοποιός Μάικλ Λόνσντεϊλ, ένας από τους συμπαθέστερους «κακούς» που αντιμετώπισαν τον Τζέιμς Μποντ. Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την αυτοκτονία πασίγνωστης ηθοποιού.

Ο Λόντσντεϊλ υποδύθηκε τον Χιούγκο Ντραξ στην ταινία του 1979, Moonraker (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ), και το θάνατό του επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο ατζέντης του.

Σύμφωνα με το BBC, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 180 τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. «Επειδή, έκανα τόσες πολλές ταινίες που δεν ήταν πραγματικά πολύ δημοφιλείς, ή δεν έκανα πολλά χρήματα και έκανα μόνο φθηνές ταινίες, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να παίξω σε μια πλούσια ταινία» είχε δηλώσει.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να κάνεις μια πολύ δημοφιλή ταινία. Όλοι ήταν τόσο ευγενικοί. Ο Ρότζερ Μουρ, η Λόις Σάιλς και ο Ρίτσαρντ Κιλ, ήταν όλοι υπέροχοι. Υπήρχε μια όμορφη κατανόηση μεταξύ των ηθοποιών, και έτσι ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα».

Ο γαλλοβρετανός ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για το ρόλο του Κλοντ Λεμπέλ στην κατασκοπευτική ταινία του Φρέντ Τσίνεμαν, Η Μέρα του Τσακαλιού για την οποία είχε κερδίσει υποψηφιότητα BAFTA το 1973.

Θρήνος: Πέθανε «κορίτσι» του James Bond με πρωταγωνιστικό ρόλο στο Game Of Thrones

Θρήνος ξέσπασε στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού κορυφαία ηθοποιός, που είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινία του James Bond και στην κορυφαία σειρά Game Of Thrones, έφυγε από τη ζωή, ενώ πολύ πρόσφατα έχασε τη ζωή του κι άλλος ηθοποιός από τη δεύτερη παραγωγή.

Ο λόγος γίνεται για την Νταϊάνα Ριγκ, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών, κάτι που γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος του BBC, Λίζο Εμζίμπα, στο Twitter.

Η Ριγκ έπαιξε τον ρόλο της Countess Tracy di Vicenzo στην έκτη ταινία Bond με τίτλο «On Her Majesty's Secret Service». Επίσης, συμμετείχε στους The Avengers ως «Emma Peel».

Η Νταϊάνα Ριγκ ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Δημοτικότητα άρχισε να λαμβάνει, όταν τη δεκαετία του 1960, υποδύθηκε την Emma Peel, στη σειρά The Avengers. Ενώ, από το τη δεκαετία του 2010, ξεκίνησε να συμμετάσχει στη δημοφιλής σειρά Game of Thrones, ως Olenna Tyrell. Η καριέρα της στο θέατρο ήταν εκτενής, ενώ μεταξύ άλλων είχε υποδυθεί τη Μήδεια, σε θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ρόλος που της χάρισε, το 1994, το βραβείο Tony.

To 1988, μπήκε στο Order of the British Empire, και το 1994, έγινε Dame. Το επαγγελματικός της ντεμπούτο στο θέατρο το έκανε το 1957, στο Ο κύκλος με την κιμωλία και εντάχθηκε στη Royal Shakespeare Company, το 1959. Το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, το έκανε το 1971, με το έργο Abelard & Heloise. Έχει βραβευθεί, επίσης, με ένα BAFTA, για τον ρόλο της στη μίνι-σειρά του BBC, Mother Love, και με ένα Emmy, για τον ρόλο της, ως Mrs. Danvers, στη μίνι-σειρά Rebecca, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share