Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δυσάρεστα τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ: «Είναι σε κατάσταση...»

Τι αποκάλυψε γιατρός

23 Σεπτεμβρίου 2020 12:21
Δυσάρεστα τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ: «Είναι σε κατάσταση...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δυστυχώς τα νέα για τον θρύλο της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι καλά, καθώς σύμφωνα με τον διάσημο νευροχειρούργο Erich Riederer είναι σε κατάσταση «φυτού» χωρίς να ανταποκρίνεται στην οικογένειά του.

Ο γιατρός που κουράρει τον παλαίμαχο πιλότο της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ που έπαιξε στη γαλλική τηλεόραση αποκαλύπτοντας κάποια στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Επίσης, σε μία αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες και το πρώην αφεντικό της Ferrari, Ζαν Τοντ, δίνοντας πολύ σημαντικές πληροφορίες για την πορεία της υγείας του.

«Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού, που σημαίνει ότι είναι ξύπνιος αλλά δεν ανταποκρίνεται» είπε στην κάμερα ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Γερμανού, ενώ συνέχισε «αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ίσως να μπορεί να σηκωθεί και να κάνει μικρά βήματα με βοήθεια, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω πως αυτό είναι το μέγιστο δυνατό για εκείνον».

Απαντώντας σε μία ρητορική ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα να δούμε ξανά τον Σούμι όπως ήταν πριν το ατύχημα, ο νευροχειρούργος είπε «αλήθεια, δεν το νομίζω». Παρόλα αυτά, γνωρίζοντας το μαχητικό πνεύμα του Γερμανού πιλότου εμείς, όπως χιλιάδες άλλοι, ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα που θα φέρει θετικά νέα για την εξέλιξη της υγείας του Σούμι.

Θρίλερ με τον Μίκαελ Σουμάχερ: Τα νέα για την υγεία του που εντείνουν το μυστήριο

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την πραγματική κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ παρότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την ημέρα που ο θρύλος της Formula 1 είχε το σοβαρό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις, κάνοντας σκι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του και τελικά να επιζήσει με μια δραματική πλέον ζωή.

Από τότε, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, καθώς έχει σοβαρή εγκεφαλική ζημιά και δεν θα επανέλθει ποτέ.

Η οικογένεια του Γερμανού πιλότου, από την πλευρά του, δεν διαρρέει την παραμικρή πληροφορία προς τον Τύπο, οπότε η μοναδική ενημέρωση είναι από φίλους του και γνωστούς του.

Έτσι και ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος συνεργάστηκε στην Ferrari με τον Σουμάχερ από το 2003 έως και το 2006, αποκάλυψε τα τελευταία νέα της πορείας της υγείας του θρύλου της Formula 1, τα οποία ουδεμία αισιοδοξία επιτρέπουν:

«Ξέρω πως είναι ο Μίκαελ. Έχω πληροφορίες. Η σχέση μας ήταν πάντοτε στενή. Δεν γνωρίζω τόσο καλά την σύζυγό του, την Κορίνα, επειδή δεν ερχόταν σε αγώνες.

Όλοι γνωρίζουμε πως είναι μια κατάσταση καθόλου εύκολη. Αυτή την στιγμή, είναι σε μια πολύ δύσκολη φάση και πρέπει να σεβαστούμε τον ίδιο και την γυναίκα του», δήλωσε στο Fox Sports Brazil ο Φελίπε Μάσα.

«Η οικογένειά του δεν θέλει να δίνει λεπτομέρειες, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Κάθε μέρα προσεύχομαι ώστε να γίνει καλύτερα και να εμφανιστεί ξανά στις πίστες για να δει τον γιο του να αγωνίζεται.

Προσεύχομαι να γίνει μια μέρα αυτό», κατέληξε ο Βραζιλιάνος πιλότος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share