Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι» Νίκου Σύψα: «Νέα μέτρα στην Αττική ακόμη και αύριο - Προοιωνίζεται... θύελλα» (Video)

Έντονη ανησυχία για το R

23 Σεπτεμβρίου 2020 09:10
«Καμπανάκι» Νίκου Σύψα: «Νέα μέτρα στην Αττική ακόμη και αύριο - Προοιωνίζεται... θύελλα» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. Τα στοιχεία «προοιωνίζουν θύελλα» επεσήμανε, αναφέροντας πως ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν μέτρα εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown», σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν, σημείωσε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Νίκος Σύψας

Ο ίδιος προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς.

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Εξετάζεται το μοντέλο του lockdown

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους».

«Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα».

«Αν αποδώσουν τα μέτρα δεν θα έχουμε lockdown», υπογράμμισε, καταλήγοντας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share