Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: «Ντου» της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Το ηχητικό που ακούγεται για την τήρηση των μέτρων

23 Σεπτεμβρίου 2020 07:33
Κορωνοϊός: «Ντου» της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε «ντου» προχώρησε η Αστυνομία στο Παγκράτι και, συγκεκριμένα, την πλατεία Βαρνάβα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών της για την τήρηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Από την Δευτέρα 21/9 μέχρι και τις 4/10 είναι σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους, με τις Αρχές να εφαρμόζουν δίχως καθυστέρηση το σχέδιο, ενώ ένα απίστευτο σκηνικό έλαβε τόπο σε λεωφορείο για τη μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 150 ευρώ.

Αυτό είναι το ηχητικό μήνυμα της Αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις

Ένα νέο ηχητικό μήνυμα έχει δημιουργήσει η Αστυνομία, προκειμένου να αναχαιτίσει τις συγκεντρώσεις λόγω κορωνοϊού, δείχνοντας με τη δημοσιοποίησή του ποιο είναι το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Το εν λόγω ηχητικό ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει χαρτογράφηση για τις πλατείες της Αττικής και γνωρίζει κάθε βράδυ σε ποιες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός.

Βάσει αυτής της χαρτογράφησης, άλλη θα είναι η διαχείριση σε σημεία, όπως για παράδειγμα τα σκαλάκια στην πλατεία Συντάγματος και άλλη σε μεγάλες πλατείες που παρατηρείται συγχρωτισμός, που φτάνει ακόμη και τα 400 άτομα.

Θα αυξηθούν, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, οι περιπολίες και θα δίνεται αμέσως εικόνα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για την εικόνα που επικρατεί σε πλατείες και ανάλογα με την εικόνα αυτή, θα εφαρμόζεται και το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα ξεκινά, με συστάσεις και αμέσως μετά με την επιβολή προστίμων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share