Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Θρίλερ στο Λευκό Οίκο: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Του έστειλαν δηλητήριο σε φάκελο

20 Σεπτεμβρίου 2020 13:19
Θρίλερ στο Λευκό Οίκο: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λευκό Οίκο καθώς κάποιος φαίνεται να μισεί θανάσιμο τον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο που προσπάθησε να τον δολοφονήσει με... δέμα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Σύμφωνα με το CNN, ένα πακέτο που περιείχε το δηλητήριο Ricin και είχε ως παραλήπτη τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εντοπίστηκε από τις Αρχές όπως αποκάλυψαν δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Ήδη δύο αναλύσεις, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιβεβαιώσει την ιδιαίτερα τοξική ουσία. Και μπορεί όλα τα δέματα και επιστολές που αποστέλλονται στον Λευκό Οίκο να ελέγχονται σε ειδικές εγκαταστάσεις πριν καν φτάσουν στην Ουάσινγκτον αλλά όπως έχουν δείξει και άλλες παρόμοιες απόπειρες μπορεί και να περάσει ένα τέτοιου είδους δέμα/φάκελος(σ.σ. πάντα υπάρχουν δυστυχώς και κενά ασφαλείας).

Οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για το ποιος ήταν ο αποστολέας που θέλει να σκοτώσει τον πρόεδρο και έχει πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες.

Το FBI και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν το θέμα και κυρίως την ταυτότητα του αποστολέα.

Το Ricin είναι μια πολύ τοξική ένωση και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης, σβόλων, ομίχλης ή οξέος. Σε περίπτωση κατάποσης, προκαλεί ναυτία, έμετο και εσωτερική αιμορραγία του στομάχου και των εντέρων, ακολουθούμενη από ανεπάρκεια του ήπατος, του σπλήνα και των νεφρών. Καταλήγει σίγουρα σε θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.

Έγινε κι αυτό: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης!

Έγινε... και αυτό εν έτει 2020, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από εισήγηση Νορβηγού βουλευτή, είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης του 2021.

Η πρόταση έγινε για την συμβολή του Αμερικανού προέδρου στην συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο βουλευτής, Tybring-Gjedde, είναι και Πρόεδρος της Νορβηγικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, ενώ πρόσφατα έγινε αποκάλυψη, ότι «έσπρωξε» συνεργάτη του στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στην επιστολή του με την οποία προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης ο Tybring-Gjedde πλέκει το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου για την απόσυρση μεγάλου αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων από την Μέση Ανατολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share