Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός στις Αρχές λόγω κακοκαιρίας: Έκλεισαν λιμάνια - Με 100 χλμ την ώρα έρχεται ο "Ιανός"!

Τεράστια προσοχή!

17 Σεπτεμβρίου 2020 11:38
Συναγερμός στις Αρχές λόγω κακοκαιρίας: Έκλεισαν λιμάνια - Με 100 χλμ την ώρα έρχεται ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει εκτίμηση για 200 τόνους νερού ανά στρέμμα - Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης!

Πάνω από το Ιόνιο βρίσκεται αυτήν την ώρα η κακοκαιρία «Ιανός» με ισχυρές καταιγίδες, ενώ στη συνέχεια θα πλήξει και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ραγδαία, με τις αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ιανού, όπως έχουν καταγραφεί από την έως τώρα πορεία του στη Μεσόγειο, είναι οι μεγάλες ποσότητες βροχής και οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα κινούνται με απίστευτες ταχύτητες, που θα φθάνουν ακόμη και τα 100χλμ. την ώρα.

Υπάρχει εκτίμηση για 200 τόνους νερού ανά στρέμμα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, ισοδυναμεί με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με 100 χλμ την ώρα έρχεται ο 'Ιανός'!

Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία «Ιανός».

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης. Μάλιστα στην Ζάκυνθο κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία.

Συναγερμός στις Αρχές

Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, για σήμερα στις 11:00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου, τον μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό", που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας , ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού - Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share