Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε δέκα μέρες! (Video)

Ανοιχτό το σενάριο για μάσκα στον δρόμο

17 Σεπτεμβρίου 2020 08:05
Κορωνοϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε δέκα μέρες! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το lockdown είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα δείχνουν να μην αποδίδουν, με την Αττική να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και να βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στον ΑΝΤ1, αν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν και ισχύουν από χθες δεν αποδώσουν τότε η επιτροπή θα συστήσει την επιβολή νέου lockdown. Αυτό μάλιστα θα γίνει άμεσα, μέσα σε δέκα μέρες δηλαδή, καθώς οι επιστήμονες φοβούνται πως το εθνικό σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί απίστευτα και η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους μήνες που έρχονται.

«Θα δώσουμε ένα περιθώριο δέκα ημερών για να δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα. Αν δε συμβεί αυτό, τότε θα προχωρήσουμε στο μέτρο του περιορισμού της κίνησης», είπε ο κ. Σύψας. Με τους Δημοσθένη Σαρηγιάννη και Αναστασία Κοτανίδου να προειδοποιούν, ότι αν δεν εφαρμοστούν θα ζήσουμε εφιαλτική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Σύψας εξήγησε πως το νέο lockdown θα είναι μικρής διάρκειας, ενδεχομένως μιας εβδομάδας, και πιθανόν να είναι τοπικό και να αφορά μόνο την Αττική, όπου η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά.

«Αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και φαίνεται από τον αριθμό των διασωληνώσεων. Αν αφήσουμε την κατάσταση αυτή να συνεχίζεται χωρίς να πάρουμε δραστικά μέτρα ενδεχομένως θα πιεστούμε πάρα πολύ άσχημα στο σύστημα υγείας», είπε ο κ. Σύψας.

Όσον αφορά στα σχολεία που ήδη είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ο καθηγητής σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πως οι εκπαιδευτικοί είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο γιατί κινείται στην κοινωνία.

Υπάρχει όμως, όπως είπε πρωτόκολλο για το πώς να αντιμετωπίζεται το κάθε κρούσμα και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να προστατευθούν τα σχολεία και πρόσθεσε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν.

Εξήγησε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τεστ στους καθηγητές των σχολείων κάθε εβδομάδα και γι’ αυτό προκρίνουν τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

«Τα σχολεία πρέπει να τα κρατήσουμε ανοιχτά. Καλώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν για να έχουμε μια ομαλή έλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, χωρίς συνωστισμό», κατέληξε ο κ. Σύψας.

Παναγιωτόπουλος: Ανοιχτό ενδεχόμενο για μάσκα στον δρόμο

«Είμαστε σε μια σταθερά κρίσιμη κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για την έκρηξη των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η μάσκα στο δρόμο είναι και αυτή μέσα στην δέσμη μέτρων που μπορεί να εφαρμοστούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share