Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την πανδημία και την τήρηση των μέτρων - Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα τη μέρα

Τι μέτρα εξετάζονται ξανά για την Αττική;

16 Σεπτεμβρίου 2020 20:08
Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την πανδημία και την τήρηση των μέτρων - Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα τη μέρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και την τήρηση των μέτρων προστασίας, με τους Δημοσθένη Σαρηγιάννη και Αναστασία Κοτανίδου να προειδοποιούν, ότι αν δεν εφαρμοστούν θα ζήσουμε εφιαλτική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο φόβος υπάρχει ακόμη και για πάνω από την εκτίμηση των 1.000 κρουσμάτων ανά ημέρα, σύμφωνα με τον κύριο Σαρηγιάννη, με τον καθηγητή περιβαλλοντικής μηχανολογίας να επισημαίνει, ότι βαδίζουμε αυτή την ώρα στο κακό σενάριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, η χώρα έχει χρόνο να «θωρακιστεί» μέχρι τον Νοέμβριο, καθώς τότε γίνεται πιο ψυχρός ο καιρός και μπορούμε, μέχρι τότε, να έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την αναχαίτιση του ιού. Ο κύριος Σαρηγιάννης, παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει η πιθανότητα για νέα μέτρα ανά περιοχές, ακόμη και καθολικά lockdown σε αυτές.

«Δώρο άδωρο τα μέτρα αν...»

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε ξανά στη χώρα σήμερα Τετάρτη (16/9), με την ανησυχία να είναι διάχυτη στην κοινή γνώμη.

Η κυρία Κοτανίδου ερωτηθείσα για την πιθανότητα να «μπλοκάρει» το σύστημα υγείας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον covid εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

«Το να πέρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ανέβει σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που οι ειδικοί είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή. «Τα κρούσματα αυτή την στιγμή μοιράζονται μεταξύ των ανθρώπων 35-45 ετών και 65-80 ετών».

«Αυτή την στιγμή στις ΜΕΘ η πλειονότητα των ασθενών που μπαίνει είναι άνω των 65 ετών. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε πιο νέους μέσα στις Μονάδες οι οποίοι πήγαν καλά και πλέον έχουμε μια αύξηση του ορίου ηλικίας», τόνισε.

Ενώ κλείνοντας, επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων. «Να συμμορθωθούμε στα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστούν επιπλέον».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share