Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα «εκτόξευση» των κρουσμάτων

Έκτακτη ανακοίνωση

16 Σεπτεμβρίου 2020 18:28
Κορωνοϊός: Νέα «εκτόξευση» των κρουσμάτων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα «εκτόξευση» των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρήθηκε στην Ελλάδα, αφού σήμερα (16/9) είναι στα 312 τα καινούργια, διατηρώντας τον αριθμό πάνω από τα 300, ενώ αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι.

Τη στιγμή αυτή, στην χώρα μας υπάρχουν συνολικά 67 που βρίσκονται στις ΜΕΘ, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι 316, αν και μια 97χρονη αύξησε τον απολογισμό στους 317 θανάτους.

Την Τετάρτη, λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.041, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

2.462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τραγικό: Ιερέας έλεγε στους μαθητές να φιλήσουν το σταυρό γιατί... δε θα κολλήσουν κορωνοϊό

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό, σχετικό με τον κορωνοϊό, συνέβη στην Κοζάνη και το Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας, με ιερέα να ζητά από τα παιδιά να φιλήσουν το σταυρό στον αγιασμό και να βγάλουν μάσκα, ισχυριζόμενος πως... δε θα κολλήσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο ιερέας του χωριού ζήτησε από δασκάλους, γονείς και μαθητές να βγάλουν τις μάσκες μέσα στον αύλειο χώρο, ενώ πρόσφατα συνάδελφός του βρέθηκε θετικός στον ιό.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και γονείς, ο ιερέας επέπληξε και εκπαιδευτικό, ο οποίος «τόλμησε» να κρατήσει τη μάσκα του, όταν πήγε να τον «αγιάσει» με τον ιερέα να λέει πως «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις το σταυρό».

Το ίδιο είπε, μάλιστα, ο ιερέας και στους μαθητές, ζητώντας τους να «μη φοβούνται» και να βγάλουν τις μάσκες.

Όπως αναφέρουν γονείς μαθητών στο Kozanimedia, ο ιερέας κάλεσε τους μαθητές «να προσκυνήσουν το σταυρό», αδιαφορώντας για τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κατοίκους της Καρυδίτσας, που μίλησαν στο Kozanimedia, ο ιερέας είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share