Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Τρομεροί άνεμοι με δυνατές βροχές χτυπούν την χώρα από...» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση!

16 Σεπτεμβρίου 2020 17:48
«Τρομεροί άνεμοι με δυνατές βροχές χτυπούν την χώρα από...» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί στην ΕΡΤ για την κακοκαιρία «Ιανός» που έρχεται στην χώρα μας, αναλύοντας το πώς θα κινηθεί αυτό το καιρικό σύστημα και, κυρίως, από πότε θα αρχίσουν να επικρατούν τα έντονα φαινόμενα.

Αυτό θα ξεκινήσει από αύριο (17/9) το μεσημέρι στα δυτικά και νοτιοδυτικά, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 33 βαθμούς.

Το σύστημα αυτό μέχρι την Κυριακή (20/9) θα έχει επηρεάσει όλη την Ελλάδα, με τους ανέμους να πνέουν έως και 10-11 μποφόρ το ξημέρωμα της Παρασκευής (18/9), ενώ ο υδράργυρος μέχρι τη Δευτέρα (21/9), όταν η κατάσταση βελτιωθεί, θα πέσει στους 30 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα - Πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πότε θα δούμε τις πρώτες βροχές;

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, καθώς θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση έως 7 μποφόρ. Από αύριο ωστόσο, αναμένεται να χαλάσει ο καιρός, καθώς προβλέπονται βροχές. Για σήμερα, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share