Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Αύξηση θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

13 Σεπτεμβρίου 2020 15:20
Αύξηση θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πιθανή είναι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά όχι πέραν των 12 μηνών αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τόνισε πως εξετάζεται το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18.

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η θητεία δεν θα αυξηθεί πέραν των 12 μηνών. Αυτό το θεωρώ απολύτως δεδομένο. Στέκομαι ιδιαίτερα στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας τους που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό. Και νομίζω ότι εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα. Ψηφιακές δεξιότητες, πιστοποιημένες δεξιότητες. Να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος και ταυτόχρονα να είναι χρήσιμοι και στην πατρίδα», είπε αρχικά.

«Και πρέπει να σας πω, θα το θέσω στο δημόσιο διάλογο, υπάρχει και το ζήτημα για το οποίο δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω ακόμα να σας μιλήσω γιατί δεν έχουμε πάρει κάποια οριστική απόφαση θα πρέπει να το ζυγίσουμε και να δούμε πόσο ωφέλιμο τελικά είναι. Το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει πάρα πολύ τον προγραμματισμό των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργεί ένα καθεστώς ισότητας για όλους», σημείωσε.

«Είναι θέμα που το συζητάω και το συζητάει η κυβέρνηση», τόνισε.

Δήλωση «βόμβα» Κυριάκου Μητσοτάκη για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου για τον κορωνοϊό εγγυήθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, διατυπώνοντας μάλιστα την πρόθεση του να εμβολιαστεί πρώτος ο ίδιος και η οικογένειά του. Παράλληλα, προηγουμένως προχώρησε και σε μία δήλωση βόμβα για τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως «θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς».

«Το εμβόλιο», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, «θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού», αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

"Το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, όσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της γρίπης. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου και την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι. "Αν πρέπει για λόγους συμβολισμού πρώτος να εμβολιαστώ για να δώσω το παράδειγμα, θα το κάνω εγώ και η οικογένειά του με πολύ μεγάλη χαρά. Το ίδιο πρέπει να γίνει με πολλούς σοβαρούς ανθρώπους που πρέπει να δείξουν ότι δεν φοβούνται και ότι οι παρενέργειες είναι αμελητέες μπροστά στο μεγάλο όφελος που δίνει το εμβόλιο" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share