Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός

Απέραντη θλίψη...

11 Σεπτεμβρίου 2020 21:40
Θρήνος: Πέθανε κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού πέθανε κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός, βυθίζοντας τους συναδέλφους της στο πένθος.

Ο λόγος γίνεται για την Τζένη Μιχαηλίδου, που έγυγε από τη ζωή και ορισμένοι ηθοποιοί της απέδωσαν φόρο τιμής στα social media, ενώ στο νοσοκομείο βρέθηκε έτερη κορυφαία ηθοποιός.

«Αυτή είναι η Τζένη μου! Η ΤΖΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ! Έφυγε σήμερα, καρκίνος, απο τον Οκτώβρη, ουτε χρόνο ... Δεν μπόρεσα να τη χαιρετήσω και αυτό μου κοστίζει πολύ... Αλλα θέλω να το ξέρετε πως έφυγε μια απο τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της Ελλάδος!! Και ενας υπέροχος άνθρωπος που μου στάθηκε σαν μάνα οσα χρόνια ήμουνα εκεί! Καλό ταξίδι για όπου και αν πίστευες πως θα πήγαινες... Στο πουθενά, στα τάρταρα, εκεί κάπου... Θα σε αγαπώ και θα σε μνημονευω πάντα! Είναι τόσα ακομα που θα ήθελα να γράψω, αλλά τι να το κάνεις.... Γειά σου Τζενακι μου...η καρδια μου ματωσε...», έγραψε η Άννα Γιαγκώζη στο Facebook.

Η Γιάννα Σταυράκη με τη σειρά της έγραψε για την Τζένη Μιχαηλίδου:

«Έφυγε η Τζένη μου. Εκείνη με πήρε κυριολεκτικά από το χέρι και με πήγε στη Δραματική σχολή. Ενας υπέροχος άνθρωπος μια εκπληκτική ηθοποιός μια καλή φίλη. Καλό σου ταξίδι Τζενακι μου σ ευχαριστώ για όλα».

Πέθανε «κορίτσι» του James Bond με πρωταγωνιστικό ρόλο στο Game Of Thrones

Θρήνος ξέσπασε στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού κορυφαία ηθοποιός, που είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινία του James Bond και στην κορυφαία σειρά Game Of Thrones, έφυγε από τη ζωή.

Ο λόγος γίνεται για την Νταϊάνα Ριγκ, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών, κάτι που γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος του BBC, Λίζο Εμζίμπα, στο Twitter.

Η Ριγκ έπαιξε τον ρόλο της Countess Tracy di Vicenzo στην έκτη ταινία Bond με τίτλο «On Her Majesty's Secret Service». Επίσης, συμμετείχε στους The Avengers ως «Emma Peel».

Η Νταϊάνα Ριγκ ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Δημοτικότητα άρχισε να λαμβάνει, όταν τη δεκαετία του 1960, υποδύθηκε την Emma Peel, στη σειρά The Avengers. Ενώ, από το τη δεκαετία του 2010, ξεκίνησε να συμμετάσχει στη δημοφιλής σειρά Game of Thrones, ως Olenna Tyrell. Η καριέρα της στο θέατρο ήταν εκτενής, ενώ μεταξύ άλλων είχε υποδυθεί τη Μήδεια, σε θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ρόλος που της χάρισε, το 1994, το βραβείο Tony.

To 1988, μπήκε στο Order of the British Empire, και το 1994, έγινε Dame. Το επαγγελματικός της ντεμπούτο στο θέατρο το έκανε το 1957, στο Ο κύκλος με την κιμωλία και εντάχθηκε στη Royal Shakespeare Company, το 1959. Το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, το έκανε το 1971, με το έργο Abelard & Heloise. Έχει βραβευθεί, επίσης, με ένα BAFTA, για τον ρόλο της στη μίνι-σειρά του BBC, Mother Love, και με ένα Emmy, για τον ρόλο της, ως Mrs. Danvers, στη μίνι-σειρά Rebecca, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share