Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αναστέλλει τη λειτουργία του μεγάλος Δήμος της Αττικής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού!

Συναγερμός!

31 Αυγούστου 2020 11:05
Αναστέλλει τη λειτουργία του μεγάλος Δήμος της Αττικής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των στελεχών και των εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου, οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας των περισσοτέρων υπηρεσιών του.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Αϊδινιώτης αλλά και η σύζυγός του Μαρία Καϊάφα της οποίας το γραφείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του δημαρχείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος γύρω στις 10.15 το πρωί της Δευτέρας (από πολλούς δημοτικούς συμβούλους γίνεται ήδη λόγος για απαράδεκτη καθυστέρηση) αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στον Δήμο μας και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου, προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας εκτός από την Πλαζ Αυλακίου, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υ.ΔΟΜ., το Κ.Ε.Π., την Κοινωνική Υπηρεσία, την Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Στάδιο.

Εφαρμόζονται πλήρως τα πρωτόκολλα υγείας, έχει κληθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο όλων των δημοτικών υπαλλήλων και πραγματοποιείται απολύμανση όλων των κλειστών δημοτικών χώρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναμένεται πλέον η άφιξη κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα στελέχη του οποίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση πλήθους δημοτικών χώρων αλλά και σε ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αγωνία για τις επόμενες 15 μέρες - Μαζικοί έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας

Η αγωνία για τον κορωνοϊό τώρα κορυφώνεται, καθώς η επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων φέρνει συναγερμό για τις επόμενες 15 μέρες και την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η Αστυνομία προχωρά σε μαζικούς ελέγχους για την τήρηση της καραντίνας.

«Η επιδημία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη, ενώ η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των διαγνωσμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να αυξηθεί. Νομίζω το στοίχημα είναι η πορεία της να είναι ελεγχόμενη και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα μεταξύ των ευπαθών ομάδων. Τα αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν θα φανούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου», δηλώνει στην Real News, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, και αναφέρει ότι η πορεία της επιδημίας ευτυχώς δεν δείχνει ανεξέλεγκτη αύξηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, ενώ συναγερμός σήμανε σε αεροπλάνο στη Ζάκυνθο.

«Η περαιτέρω επιδηµιολογική συνέχεια εξαρτάται και από τη συνολική οργανωµένη συµπεριφορά της κοινωνίας. Σηµαντικό είναι οι πολίτες που επιστρέφουν από περιοχές όπου εµφανίστηκαν πολλά κρούσµατα να εφαρµόζουν κατά γράµµα τα µέτρα (µάσκα, πλύσιµο χεριών) και, εφόσον είναι δυνατόν, να τεθούν σε αυτοπεριορισµό για τουλάχιστον µία εβδοµάδα», σηµειώνει ο κ. Βατόπουλος και υπογραµµίζει ότι η διάγνωση της νόσου θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα και στο πλαίσιο του ΕΣΥ και να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και τους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισµούς. ∆εύτερο κύµα Μια πιθανή «έκρηξη» κρουσµάτων µετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν φοβάται και η καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαµαρέλλου, σηµειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα µπορεί ακόµα και τώρα να προλάβει µια ραγδαία αύξηση των νοσούντων. «Πάντοτε υπάρχει αυτός ο κίνδυνος έξαρσης των κρουσµάτων ώστε να σκέφτονται οι επιδηµιολόγοι ότι πρόκειται για το αναµενόµενο δεύτερο κύµα», σηµειώνει η κ. Γιαµαρέλλου και υπογραµµίζει ότι για τη χώρα µας δεν είναι ακόµα βέβαιο. «Προλαβαίνουµε το δεύτερο κύµα; Ισως ναι, εάν αυτοί που επιστρέφουν από τις άδειές τους περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στις απολύτως απαραίτητες για µία εβδοµάδα, ώστε όσοι είναι ασυµπτωµατικοί φορείς να µη µεταδώσουν τη λοίµωξη. Αν εφαρµόζουµε πιστά τη σωστή χρήση µάσκας, τις αποστάσεις των δύο µέτρων µε τους γύρω µας, το συχνό και σωστό πλύσιµο των χεριών µας µε σαπούνι και νερό ή µε χρήση αντισηπτικού και αν αποφύγουµε όλοι µας τους συνωστισµούς. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός µας», καταλήγει η οµότιµη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share