Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Επτά κρούσματα σε αεροπλάνο από τη Ζάκυνθο

Σε καραντίνα 180 επιβάτες

30 Αυγούστου 2020 21:25
Κορωνοϊός - Επτά κρούσματα σε αεροπλάνο από τη Ζάκυνθο

Συναγερμός έχει σημάνει για τους επιβαίνοντες της πτήσης TUI 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, μετά τα 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα WalesOnline, δόθηκε εντολή σε όσους πέταξαν με την στην πτήση 6215 της 25ης Αυγούστου, να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον. Στη Ζάκυνθο ωστόσο έχει σημάνει συναγερμός λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, με το 112 να προειδοποιεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ουαλίας αναφέρεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων έχει δοθεί οδηγία στους επιβαίνοντες να εξεταστούν και να παραμείνουν σε απομόνωση.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 86χρονος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Κατέληξε το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης, ένας 86χρονος ο οποίος νοσηλεύονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Είναι ο τρίτος θάνατος από κορωνοϊό που καταγράφεται σήμερα.

Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πρόκειται για το 263ο θύμα με κορωνοϊό στη χώρα μας, και προηγουμένως είχε καταλήξει μια 84χρονη.

Κορωνοϊός: Θετική υπάλληλος γηροκομείου στο Μοσχάτο με 67 ηλικιωμένους

Σε καραντίνα τίθεται οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο, όταν μια 28χρονη υπάλληλο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η 28χρονη ενημέρωσε τη μονάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ μέχρι στιγμής κανείς άλλος στη δομή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στο γηροκομείο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, διαμένουν 67 ηλικιωμένοι και μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος ή η έξοδος. Τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού και αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί στο γηροκομείο, για να μην συμβεί το ίδιο που συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νοσηλεύτρια ανέβασε πυρετό την Παρασκευή πηγαίνοντας να εργαστεί. Μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε θετικό χθες, Σάββατο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share