Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Αλλαγές στα μέτρα κατά της πανδημίας για γάμους και βαφτίσεις

Ανώτατο όριο 350 ατόμων

22 Αυγούστου 2020 19:33
Κύπρος: Αλλαγές στα μέτρα κατά της πανδημίας για γάμους και βαφτίσεις
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Mέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου ορίου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο. Ωστόσο, πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ "κόπηκε" σε έναν γαμπρό για τη μη τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται.

Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

Κύπρος γάμος

Tήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση.

Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών. Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 71χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Στους 241 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό ακόμα μία γυναίκα κατέληξε πριν λίγες ώρες στο ΓΝ Νίκαιας «Αγ Παντελεημων». Πρόκειται για 71χρονη με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ένας ασθενής στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Εξάλλου, τα νέα κρούσματα της COVID-19 για τις τελευταίες 24 ώρες ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ, έχοντας καταγράψει τα δεδομένα που δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15.00 της 21ης Αυγούστου 2020, ανακοινώνοντας 209 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται, πλέον, σε 8.138 από την απαρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 28.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share