Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι κινήσεις του Oruc Reis - Φωτογραφία ντοκουμέντο από δορυφόρο

Δείτε τι κατέγραψε

19 Αυγούστου 2020 22:00
Αυτές είναι οι κινήσεις του Oruc Reis - Φωτογραφία ντοκουμέντο από δορυφόρο

Καταγράφηκαν οι κινήσεις του Oruc Reis και των τουρκικών πολεμικών πλοίων από δορυφόρο που ανήκει σε Ισραηλινή εταιρία.

Στην δορυφορική φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, αποτυπώνεται η κατάσταση στην θαλάσσια περιοχή της παράνομης τουρκικής Νavtex, και φαίνεται η θέση του.

Η φωτογραφία δείχνει το Ορουτς Ρέις μαζί με την συνοδεία των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Το τουρκικό ερευνητικό έχει απλωμένα καλώδια και συνοδεύεται από 2 ρυμουλκά αλλά και 3 φρεγάτες κλάσης Μπαρμπαρός, 2 κορβέτες Burak και 2 φρεγάτες G-CLASS που ανήκουν στο τουρκικό ναυτικό.

Φαίνεται και μια ελληνική φρεγάτα κλάσης ELLI πολύ κοντά του και παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού αλλά και τους στολίσκου των 7 πλοίων που το συνοδεύουν τα οποία κινούνται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Η ζημιά στο Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το «Λήμνος» (photo)

Στη δημοσιότητα βρέθηκε εικόνα από τη ζημιά στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», δείχνοντας την έκτασή της και εντείνοντας το συναγερμό στο Αιγαίο.

Η «Καθημερινή» δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία είναι ξεκάθαρη η ζημιά που έχει υποστεί το τουρκικό πλοίο μετά την επακούμβηση με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος, ενώ «βόμβα» έριξε για το Oruc Reis σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12/08 λίγο έλειψε να ξεσπάσει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όταν η όταν η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις της Άγκυρας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ακολούθως, μετά τον επικίνδυνο ελιγμό της τουρκικής φρεγάτας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύγκρουση με το ελληνικό πολεμικό πλοίο, ο κυβερνήτης, αντιπλοιάρχος Ιωάννης Σαλιάρης ενημέρωσε ιεραρχικά τον διοικητή φρεγατών του στόλου για το περιστατικό που μόλις σημειώθηκε.

Μάλιστα χθες (18/8) έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον κυβερνήτη και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share